Pages

Search This Blog

Kalau shopping di IKEA...

... janganlah pada hujung minggu...





Ahahahah...





Sebabnya, kalau tengah hari baru nak menapak ke IKEA, jawabnya, AZAB!





Ok, so sebenarnya semalam saya tergedik-gedik nak ke IKEA.





Hajat di hati nak beli kerusi n meja belajar untuk little Alia.





So ajak en suami, dia dah ada agenda lain. Dia nak ajak tengok wayang cerita Kubur Berasap instead! (erk..)





So saya turned to my younger sis.





Nasib baik si Chika tu nak la melayan kakaknya sorang nih..





So kami ke sana lepas Zohor.





Sampai saja, nak masuk pun tak boleh..





Banyak giler kereta..





Tak ada parking.. huhu..





Saya kesian pada supir..





Last last saya ajar dia taktik yang terhebat di pasaran..





iaitu, ikut orang! (dah jadi macam ala ala stalker ni...)





So bila nampak aje orang keluar (kita assume dia dah shopping and nak balik), so just follow aje bntot mereka.





Bila mereka keluarkan kereta (dan pulang) kita pun masuk lah ke parking space yang kosong itu! :)





So satu pengajaran : jangan pergi IKEA pada lewat tengah hari sebab tak dak parking.





Masuk IKEA. Saya pakai baby carrier, masukkan Ariff di situ. Bawak backpack yang ada pampers dll), Chika (my sis) pula pimpin my Alia.





So satu pengajaran lagi : Kalau ke IKEA, sila bawa baby carrier. sangat bagus sebab senang nak jalan di celah-celah makhluk.. kalau bawa stroller, leceh sebab besar..





So, kira alhamdulillah, sebab bawa carrier :)





Masuk saja IKEA, masya Allah... ramainya ummat...!!!



Kalau setakat nak "tengok-tengok" atau "saja jalan-jalan di IKEA", rasa macam tak yah la..





Orang dalam tu macam sardin!





So kami terus cari area Children (walaupun beberapa kali tersesat di bahagian Kitchen dan Storage) hihihi...





Sampai aje sana, kami blur.





Sebelum ni mana pernah pergi dan ada intention nak BELI. Sebelum ni setakat survey survey... jalan-jalan...





So kami pun tebalkan muka, tanya petugas di IKEA tu..





Dia pun cerita la.. red tag.. bla bla.. yellow tag..





Kesimpulannya, kita tulis barang yang kita nak beli tu (ada tag, just note section mana, rak mana)





Then on our way out, kita akan ke "gudang" dia yang kita akan nampak banyak giler shelves yang ada banyak giler barang.. so just pergi ke section n rak yang kita dah note tadi.. ambil barang..





then kita ke counter dan bayar..





senang.





tapi saya rasa a bit leceh sebab semua kita kena buat sendiri..





huhuhu....





tapi bagusnya bila dah bayar kita boleh bawa the troli sampai la ke parking lot! :) i LIKE!!! :)





Ok, sekian entry ringkas buat kali ini...





last but not least, jom ke IKEA!





(saya tak tahu lah, kalau pergi IKEA, rasa macam nak beli aje SEMUA barang kat sana... huhuhu.. impulse buying yang teramat tinggi... huhuhu)





Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)