Pages

Search This Blog

Kalau shopping di IKEA...

... janganlah pada hujung minggu...





Ahahahah...





Sebabnya, kalau tengah hari baru nak menapak ke IKEA, jawabnya, AZAB!





Ok, so sebenarnya semalam saya tergedik-gedik nak ke IKEA.





Hajat di hati nak beli kerusi n meja belajar untuk little Alia.





So ajak en suami, dia dah ada agenda lain. Dia nak ajak tengok wayang cerita Kubur Berasap instead! (erk..)





So saya turned to my younger sis.





Nasib baik si Chika tu nak la melayan kakaknya sorang nih..





So kami ke sana lepas Zohor.





Sampai saja, nak masuk pun tak boleh..





Banyak giler kereta..





Tak ada parking.. huhu..





Saya kesian pada supir..





Last last saya ajar dia taktik yang terhebat di pasaran..





iaitu, ikut orang! (dah jadi macam ala ala stalker ni...)





So bila nampak aje orang keluar (kita assume dia dah shopping and nak balik), so just follow aje bntot mereka.





Bila mereka keluarkan kereta (dan pulang) kita pun masuk lah ke parking space yang kosong itu! :)





So satu pengajaran : jangan pergi IKEA pada lewat tengah hari sebab tak dak parking.





Masuk IKEA. Saya pakai baby carrier, masukkan Ariff di situ. Bawak backpack yang ada pampers dll), Chika (my sis) pula pimpin my Alia.





So satu pengajaran lagi : Kalau ke IKEA, sila bawa baby carrier. sangat bagus sebab senang nak jalan di celah-celah makhluk.. kalau bawa stroller, leceh sebab besar..





So, kira alhamdulillah, sebab bawa carrier :)





Masuk saja IKEA, masya Allah... ramainya ummat...!!!



Kalau setakat nak "tengok-tengok" atau "saja jalan-jalan di IKEA", rasa macam tak yah la..





Orang dalam tu macam sardin!





So kami terus cari area Children (walaupun beberapa kali tersesat di bahagian Kitchen dan Storage) hihihi...





Sampai aje sana, kami blur.





Sebelum ni mana pernah pergi dan ada intention nak BELI. Sebelum ni setakat survey survey... jalan-jalan...





So kami pun tebalkan muka, tanya petugas di IKEA tu..





Dia pun cerita la.. red tag.. bla bla.. yellow tag..





Kesimpulannya, kita tulis barang yang kita nak beli tu (ada tag, just note section mana, rak mana)





Then on our way out, kita akan ke "gudang" dia yang kita akan nampak banyak giler shelves yang ada banyak giler barang.. so just pergi ke section n rak yang kita dah note tadi.. ambil barang..





then kita ke counter dan bayar..





senang.





tapi saya rasa a bit leceh sebab semua kita kena buat sendiri..





huhuhu....





tapi bagusnya bila dah bayar kita boleh bawa the troli sampai la ke parking lot! :) i LIKE!!! :)





Ok, sekian entry ringkas buat kali ini...





last but not least, jom ke IKEA!





(saya tak tahu lah, kalau pergi IKEA, rasa macam nak beli aje SEMUA barang kat sana... huhuhu.. impulse buying yang teramat tinggi... huhuhu)





Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)