Pages

Search This Blog

Ayuh! Kita pergi Cameron Highlands!!!

Assalamualaikum..

Jom kita ramai-ramai ke cameron!

Hihihi..

Anyway, kalau pergi saja saja dan utk bersuka ria alangkah bestnya!!!

Tapi daku bertugas di sana..

And now we are on the way to psn.. Bawak barang.. Lepas tu baru gerak pi cameron..

Saya.. En suami.. Yaya dan... Ariff!!! :) ngehehehe...



- Posted using BlogPress from my iPhone

Hantu Kak Limah Balik Rumah



Assalamualaikum....



Oh.. sungguh phenomenon la cerita ini.



Saya yang tak minat cerita hantu pun jadi 'ter'tengok sebab En. Suami dan Alia suka!


Ye.. Alia SUKA!



Suka sangat!



Sampaikan 24 jam nak tengok cerita ini (oh well, ayah dia beli DVD pasar malam.. tapi gambar sungguh cantik!)



Aduhai...



Hantu Kak Limah...



Saya dah muak dan jemu!!!



Tolong!!!!!!



oh alia, ibu sanggup tengok Barney atau Upin Ipin, wahai anakku....



Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Ariff's 3 months' injection

Assalamualaikum..

Semalam Ariff kena cucuk. 3 months jab.

Risau juga la. Takut demam.

Balik rumah saja terus bagi ubat demam. (walaupun banyak yang keluar dari yang masuk..)

Malamnya saya bagi susu banyak2.. Susu badan antibodi kan..? Semoga boleh jadi pendinding bagi Ariff..

Alhamdulillah, malam tadi dan pagi ni Ariff tak demam..


- Posted using BlogPress from my iPhone

Alia's first haircut

Comel tak? Before this Atuk dia yang potongkan.. But now atuknya di johor.. Ibu dia takut nak potong.. So bawak kedai aje la :) Harganya rm6.00 :) Nmpak macam dia dua tahun.. Hihihi BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Baju bundle kanak-kanak yang branded, cantik, dan MURAH! Hanya di Naninukidsbundle

annyeonghaseyo?anak dah makan sayur ker hehe...gurau ye ibu-ibu. Ni tak ada kena mengena dengan sayur tau.

pada ibu-ibu semua, NKB nak tanya boleh? pernah tak fening2 kepala nak cari baju tuk anak,bukan pakai untuk melaram bersiaran tapi nak pakai hari-hari kat umah je @ nak pakai/spare letak kat umah pengasuh,yang ada dah tak muat nak dipakai lagi,nengok rupanye dah macam sarung nangka lah pulak.

aterr apa payah mai ler singgah-jengah di sini

http://naninukidsbundle.blogspot.com,

kat sini ada jual bermacam jenis baju dari bundle tuk anak-anak wat pakai harian @ basahan aje,dari baby-newborn tu sampai dah cecah 10-12 tahun pun ada.jenis pakaian yang ada pula seperti romper tuk baby,tshirt tuk boy /girl,shirt,blouse,dress,jeans,short/long pants dan macam2 lagi.harganya pula memang berpatutan dan mampu tuk ibu-ibu semua.

untuk pengetahuan ibu semua,walaupun significantnya 'bundle' atau terpakai tapi kualitinya dari segi material dan jenama memang terbaek.jenama branded yang ada adalah seperti carter's,gap,oshkosh,faded glory,uniqlo,disney dan macam2 brand lagi la.....(byk. nak ditaip tu),memang ada yang cantik-shanteq bu.

ok ibu2 semua jom lah ramai2 singgah ke

http://naninukidsbundle.blogspot.com/

marilah window2..dan pilih2...,nanti mana tau berkenan kemudian boleh ler beli hehe..,tQ.xoxo:NKB (^_^)

Always drop here before the regardless.Here is the right choice buying daily clothing for your lovely child,VERY WORTH IT.

Pratonton create your own banner at mybannermaker.com!
katalog baju bundle:
BOY TSHIRT~GX PART 2GIRL DRESS~GHROMPER FOR  UR CUTEST BABY BOY & GIRL~BRRJEANS FOR BOY~GKBOY PANTS UTK. BASAHAN~GEGIRL PANTS~GFPYJAMAS~BPJSWEATER & JACKET FOR BOY~BSWBLOUSE FOR GEGIRL~JBL

JUMPA DI SANA!!!!


Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Outstation...?

Assalamualaikum...

Hmm... Saya telah ditugaskan untuk bertugas di luar pejabat.

Tak lama. Sehari saja.

Tapi di luar KL.

Di CAMERON HIGHLAND!

Oh yeah! hati gumbira sebab boleh jalan-jalan makan angin! :) alah, kalau kasi pergi Klang pun saya pergi, sebab saya memang suka berjalan! :) ngeehehhehe

Tapi... Lupa la pulak saya ada anak kecik! Cit! lupa pula!

Nampak gaya macam kena tinggalkan di rumah.

Hmm... Actually tak lama sangat pun.

Pergi Khamis petang, balik on Friday.

Stok susu dalam freezer peti ais lebih dari cukup, sebenarnya.

Tu yang saya tak kisah sangat kalau bos saya kata :

No, u can't take your baby with you.

Alhamdulillah, saya dapat bos yang understanding..

Dia kata Ariff boleh ikut, dengan syarat : En. Suami ikut sekali (so that time run program, ada la orang yang jaga Ariff...)

Hmm.. saya ok je.

Tinggal en. suami la pulak. Currently he's doing all the IT work coz all of his colleagues tak available (kursus dll).

So, dia a bit ralat la...

So saya sedang mempertimbangkan lagi ni...

hmm....

**Tadi Google nama sendiri, jumpa la gambar ini...

Time ni Alia kecik lagi.. besar Ariff rasanya :)


Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Hari ini Earth Day?

Assalamualaikum...

Oh. Hari ini buka Google, nampak waterfall..
Saya duk ingat, "Celebration apa la pulak ni..."

rupanya Earth day! Bawah waterfall tu ada lagi gambar pokok2 rupanya :)
Cantik...

Tapi mengenangkan rumahku punya laman, sedih rasanya..

Gambar pun x da.

Sebab tak tanam apa. Sekadar rumput cowgrass saja.

Last time ingat nak tanam rumput carpet, tapi rumput carpet ni maintenance a bit high, kena siram selalu and kena watch out for siput! Siram selalu tu yang payah, coz kami tak selalu ada di rumah...

So tanam je rumput cowgrass..

Tapi lalang pulak tumbuh...

So tiap-tiap bulan akan invest RM50 pada mat bangla potong rumput..

Lawnmower tak beli-beli lagi sebab harga dalam RM300 ke atas.. hihihi.. kumpul duit dulu lah..

So, kalau anda sampai ke rumah saya, laman saya memang tak ada pokok langsung. rumput aje..

huhuhu...

Jadi la. ada la jugak oksigen, ye tak..? :)

Anda macam mana..?


Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2011 (PBAKL)

Assalamualaikum...


Yes! Pesta Buku Antarabangsa is here!!!!


Mula pada 22 April dan ends pada 1 Mei.


For more info, please visit this link.


*Ehem.. Pusat Sains Negara telah dijemput untuk turut serta dalam event ini. So, watch out for PSN's slot = "Sains Bersama Pusat Sains Negara" at Institut Terjemahan Negara Malaysia (ITNM)'s booth! :) PSN will be there on 22nd - 30th April, from 2.00 - 5.00 pm :) We are going to do Science Show, Science Buskin, Interactive Exhibits and Science Activities!


See you there!


Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Why do I breastfeed my baby?



Assalamualaikum dan salam sejahtera....



Well, saya dah masuk minggu kedua saya bekerja after three months punya maternity leaves.



Ramai member ofis tanya :



1. hantar anak di mana? (jawapan: di rumah babysitter yang sama dengan Alia)



2. Habis tu, anak menyusu macam mana? bagi susu tepung?



ye, saya terima baaanyaaak soalan sedemikian rupa.



i guess mereka tak tahu.



mungkin ramai beranggapan kalau menyusu badan, kena berada dengan baby 24 jam.



anyway, ada juga tanya :



So, you breastfeed anak you? Susu banyak ke?



Well, susu saya adalah sebanyak mana yang Ariff minum. Banyak mana dia minum, banyak tu jugalah badan saya produce.. :)



ada lagi soalan:



Pam kat ofis? lecehnya...



Hmm.. leceh ya?



Well, saya rasa tak leceh pun. ok la, mula-mula ada masalah cari port yang sesuai, and then last2 saya decide pam di cubicle ajalah. malas ke makmal, sebab makmal pun nak digunakan.. hihihi :)



(sebenarnya tang mana yang leceh...? saya rasa senang je..)



And then, setiap kali lepas pam nak kena basuh corong. Leceh ke? Saya rasa senang je.. In fact, semalam saya ada terbaca, kalau malas, TAK PERLU basuh corong tu. memadai lap saja dengan tisu kerana susu dan already ada antibodi. so insya allah takkan ada kulat/bakteria nak membiak di situ. (tapi saya geli la nak pakai kalau tak basuh. hahaha...)



Pam ikut time, and then hasilnya, masuk dalam cooler bag. balik rumah, separuh masuk fridge, separuh masuk freezer. Dah siap! :)



Well, sebenarnya, nak atau tidak, tepuk dada tanya selera.



Antara NAK dengan TAK saja.



Kalau nak, there are few things yang u kena buat.



Kalau tak, pi la beli formula.



ok, back to my topic.



Why do I breastfeed?



Sebenarnya, saya ada banyak reasons kenapa saya kalau boleh nak menyusukan ariff sampai dia dua tahun.



Sebab yang utama ialah antibodi.



Alia dulu hanya 2 bulan je bf, lepas tu minum susu tepung.. end up, dia cepat kena penyakit.. kalau pembaca di luar sana masih ingat, Alia pernah dimasukkan ke dalam wad pada usia 6 bulan! sebabnya: dia batuk berkahak. sangat sedih tengok dia kena neb dan sedut kahak pakai tiub.



Sebab seterusnya ialah 'segan'.



Ye, saya segan dengan kakak saya. Dia doktor, yang sibuk memanjang, tapi dia berjaya menyusukan anaknya dengan susu badan sampai Eva hampir 2 tahun! So, kalau doktor yang bz boleh, takkan la saya tak boleh..? :)



Sebab seterusnya ialah suruhan Allah SWT.



Well, nak ikutkan, itu sepatutnya jadi sebab pertama, ye tak? anyway, saya ada pernah diberitahu/terbaca somewhere, yang Allah SWT pernah berfirman berbunyi: "susukanlah anak anda sampai 6 bulan dan continue sehingga dua tahun".



So, kita ni kan hamba je. kalau dah tuan kita SURUH, kita buat aje la. bukannya boleh pilih, nak ke tak? ye tak?



Saya bila mengenang Firman ni, saya sedih sangat bila fikirkan Alia saya tak berjaya bf sampai 2 tahun.. huhu :(



Dan saya pernah terbaca, BREASTFEEDING IS NOT AN OPTION. IT IS A MUST!


Kenapa must? Sebab susu ibu ada antibodi.



Pernah anda terfikir kenapa ia mengandungi antibodi? Sebab, first 6 months of a baby's life, mereka tak ada antibodi.



So, susu ibu adalah THE ONLY SOURCE of their antibody.



Lepas 6 bulan, barulah badan mereka boleh menjana antibodi sendiri (itupun sikit demi sikit la)


Sekarang ni pulak, dah ada macam-macam penyakit di luar sana. H1N1 la, adenovirus la.. anda tak takut ke anak anda yang kecil tu dijangkiti penyakit sebegitu? huhu... nauzubillah.



So, itulah serba sedikit reasons KENAPA SAYA MENYUSUKAN ANAK SAYA DENGAN SUSU BADAN :)



*Kalau anda rasa breastfeeding ni mahal, (ye la, nak beli breastpump, storage bottles, cooler bag dll) why not TIME PREGNANT lagi anda dah beli sikit2 keperluan tersebut. Nanti bila baby dah lahir, tak la terasa macam mahal sangat, sebab semua dah ada! (In fact, breast pump x payah beli pun tak pa, boleh perah pakai tangan aje...)



:) sekian.

*pic googled



Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Warmer for babysitter

Assalamualaikum.

Well, dengan hati yang berat, daku akhirnya memberi warmer Avent kepada babysitterku.



Hati berat sebab warmer tu bg saya mahal. Beli time alia masih kecik (ada la 2-3 tahun yang lalu).

Time tu pun saya beli harga dia rm270.00. Mahal kan? Harga sekarang tak tahu lah.

So benda mahal2 ni rasa berat hati nak bagi sebab takut orang x jaga... Tau-tau rosak.. Huhuhu :(

Anyway, saya rasa warmer ni boleh tolong babysitter perangat susu ebm yg saya bekalkan. Bukannya orang lain pun. Untuk anak saya juga.

So saya beralah lah. Saya menyenangkan kakak babysitter, hopefully Allah SWT akan senangkan saya pula (in any way)..

:) insya allah..

- Posted using BlogPress from my iPhone

Perah susu pakai tangan, susah kah?

Assalamualaikum.

Well, lanjutan dari earlier post bertajuk mayday! Mayday! tu, as many would have guess, saya perah pakai tangan saja :)

Alhamdulillah..

Walaupun seksa nak dapat even 1 oz, tapi dapat la juga (daripada tak dak..) hihi..



-dpt 3-4oz je.. Kalau pam biasanya 5-6 oz...

Pros:
Bagusnya perah pakai tgn is that (saya rasa la..) erm.. All the kalenjar mamari tu di'urut' (omg, why i sound so lucah..)

Cons;
- perlukan kesabaran yang tinggi.
Tension tau, perah sambil tgk botol. Kalau x tgk, kang percik tmpt lain lak..

-leceh n messy, sebab ada ketika nanti menitik2 la.. drip dll.

Secara kseluruhannya, it is a really good experience for me :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Mayday! Mayday! Corong tertinggal!!! Argh!!!

Assalamualaikum.

Aiseh. Pagi tadi pam pukul 5. And then duk ghalit transfer susu ke dlm botol, trus lupa nak basuh corong dan nak masukkan ke dlm beg backpack!!

Dah masuk highway baru saya perasan.. :(

Ish. Ish. Nampaknya kena perah pakai tangan la hari ini.. Huhuhu.

Tak tahu la boleh dpt banyak ke tak mcm smalam..



*hasil tuaian semalam :)

Ok la. Wish me luck!!! :D


- Posted using BlogPress from my iPhone

Stay beauty and healthy with CATALYST Virgin Coconut Oil! (Kekal cantik dan sihat dengan Minyak Kelapa Dara CATALYST!)

Assalamualaikum....

Anda pernah dengar Catalyst? How about Catalyst Virgin Coconut Oil?

actually kedua-dua tu adalah benda yang sama.

Semua produk Catalyst adalah 100% daripada Virgin Coconut Oil (dalam bahasa melayunya; Minyak Kelapa Dara)


Kenapa Minyak Kelapa Dara ini bagus..?

*saya teringat dulu PSN pernah buat trip to MARDI, ada seorang researcher ni memang buat tentang virgin coconut oil. And memang banyak kegunaannya... antaranya:

Membekalkan nutrien penting dalam badan
Membekalkan tenaga untuk kecergasan badan
Meningkatkan sistem imunisasi
Menyokong fungsi metabolisma yang sihat
Boleh mengurangkan berat badan
Meningkatkan penyerapan kadar nutrien
Membantu mengurangkan bad cholestrol(LDL) & meningkatkan good cholestrol(HDL)
Membantu mengekalkan kulit yang lembut dan bersih
Mengelakkan berlaku kedutan kulit
Membantu mengawal diabetes:kandungan gula dalam darah
Mengurangkan risiko sakit jantung
Mengurangkan risiko kanser
Mencegah osteoporosis
Membantu mengurangkan jerawat & masalah kulit berminyak

For more info, sila ke sini

Untuk tempahan, sila hubungi:
Iqah (017-7194278)
www.gurlylicious.blogspot.com

Facebook : IQAH DESIRE ENTERPRISE and IQAH HONEYBUNCH


Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

For my sister who is missing our mak

Assalamualaikum.

This is purely for my sister, kek na who is missing our mak (and bapak too)

Kek,

Feast your eyes...






















- Posted using BlogPress from my iPhone

Smart Kids 2011

Assalamualaikum...


Smart Kids 2011 has just begun!


Starting today (Friday, 15th April 2011) till Sunday (17th April) at Putra World Trade Centre (PWTC).


on 15th and 16th, the operation time is 10.30 am - 8.00 pm

and on 17th, it is open from 10.30 am - 7.00 pm


Entrance Fee is RM5.00 but FREE for those who pre-registered (and for 16 years old and below, they might get a goodie bag!)


For more info, visit here.

Ehem... and this time around, as usual, Pusat Sains Negara joins too!


Do visit our booth as there are a few hands-on exhibits and discounted entrance tickets being sold!


See you there!!!!


**Ibu Alia won't be at PWTC as i have to work this sunday at PSN..


Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Karnival kimia malaysia 2011 at Pusat Sains Negara

Bz sikit ini pagi :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Si comel Alia bertudung!

Assalamualaikum..

Semalam pergi pasar malam saujana utama sempat rembat sehelai tudung untuk budak2.

Tak mahal, rm 5 aje :)

Tada!!!



Lepas ni nak beli telekung untuk budak-budak pula :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Blog undergo renovation

Assalamualaikum.

Well, blog ini sedang kacau bilau sikit.

Resonnya, saya pun x tahu la macam mana, tiba-tiba sidebar saya pergi ke bawah post.

Tak ingat la nak edit tang mana..

So now tgh edit ala kadar. Banyak nak kena buat ni.. Huhu :(


- Posted using BlogPress from my iPhone

Meh yaya tolong.. Sian ibu..

Yep. That was what she said when i was cooking yesterday.

Rupanya dia nak main air!!!



Hmmm... Gasak la kamu nak oi!!!



Drink coca-cola to win a trip to us!

Yep. Anybody interested in going to us..?

I bought this just now..






And the grand prize is:
Vacation to world of coca cola, us!

Nice, huh..? :)

Oh, i got the consolation prize : paparan skrin coca cola.

Dunno what is it.. So i gave it away to my friend :)

Wanna try your luck..? :)



- Posted using BlogPress from my iPhone

Pencarian spot yang sesuai untuk mengepam

Assalamualaikum.

Well, termasuk hari ini, dah tiga hari saya mengepam di cubicle. Erm..



Cik spectra saya punya port together ngan barang2 lain yg menyemak di atas meja..

So far tak terkantoi lagi la.. Hihi.. Tapi tu la, kena cari juga tempat yang sesuai so that saya selesa, dan org sekitar pun selesa..

Di mana ya...?

Surau? Jauh sangat. Dah la tingkat atas, nun di hujung pulak tu.. Karang org kata saya curi tulang pula..

Bilik..? Erm.. Psn ni x banyak bilik sebenarnya.. And that leaves to my last option:

Lab! Hmm.. Yg ni tersorok sikit, plus x la ramai org lalu lalang..

Hmmm....




- Posted using BlogPress from my iPhone

Macam mana saya uruskan ebm saya

Assalamualaikum.

Saya baru kerja dua hari. Timing pam pun masih kacau bilau lagi. Ada yang selang dua jam, ada yang selang tiga jam.. Tapi saya akan pastikan satu hari dapat empat botol berisi 4oz setiap satunya.

So, setakat ni, saya buat macam ni.

*thanks to my sis coz ajar me how..

Setiap pagi around 5.30 saya akan bangun n pam. Insya allah akan dpt satu botol, 4 atau 5 oz. Tu saya simpan dlm beg cooler babysitter dan label as botol 1.

Botol 2 dan botol 3 adalah hasil perahan sehari sebelumnya di ofis.

Botol 4 dan botol 5 adalah stok susu yang telah dicairkan.

So semuanya saya dapat 5 botol. Biasanya ariff minum dalam 3 botol je. Saya saja bagi lebih just in case kena balik lewat dari ofis (mcm semalam).

Pam di ofis;

Pukul 8.30, pukul 11.00, pukul 2.00 dan pukul 4.30.

Biasanya dapat antara 4oz ke 6 oz.

So di ofis saya pam, dua kali yang pertama tu saya store in bottle (coz nk hantar ke rumah bbsitter the next day) dan disimpan dalam fridge. Dua kali lagi tu saya simpan terus dalam storage bag. Sampai je rumah terus saya masukkan ke dalam freezer. Buat stok.




Gitulah...

Ariff's first day at babysitter's

Assalamualaikum..

Yesterday was ariff's first day at babysitter's house.



Ye, i was so nervous considering that he is yet to learn how to drink ( may it be from bottle or other methods -cup or syringe).

So semalam petang when i took ariff from her house, makcik babysitter told me that ariff mengamuk a bit, but in the end, he gave in.

Alhamdulillah, minum juga la two bottles.

Saya really wish dia tak develop nipple confuse.. Coz that will create many problems.

Semalam menyusu direct ok saja.

So today i start working. And start pumping... :)

I wish everything will be just fine :D


- Posted using BlogPress from my iPhone

Wordless wednesday

Sodapnya....


- Posted using BlogPress from my iPhone

Missing him badly..

Assalamualaikum.

Today is Ariff's first day at babysitter's.



Oh, it is now 8.45 am and i'm missing him badly..



Everytime i send my newborn baby to babysitter/nursery, i always feel heavy heart.. Coz i think and i feel that only i can take good care of my baby.. Huhuhu..


Semoga ariff (and alia) selamat, sihat sejahtera and happy di rumah babysitter. Amin..



- Posted using BlogPress from my iPhone

"Hamlet", anyone..?

Assalamualaikum..

Siapa nak Hamlet..? RM 1.80 saja :)



Saya jumpa ketika kami ke KB baru-baru ini..

Tanpa segan silu terus bertanya, hamlet tu apa..

Rupanya ia adalah roti n telur di tengah2. Yang saya faham, banjo la kot :)

Sebutannya adalah HAM-LEK hihihi...

Now i know..

:)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Breastmilk storage bag - yang mana yang bagus..?

Assalamualaikum..

Semenjak saya mula membuat stok susu untuk ariff, saya suka guna storage bags lagi berbanding botol, tau tak kenapa..?

Sebab:
1. Jimat ruang..
2. Lg murah!! :)

Saya pernah pakai jingle jungle storage bag (12 oz),



Joy angel storage bag (7oz), (yg ini my sis yg bagi.. Hihihi)



Dan autumnz storage bag (7 oz)..



Saya rasa yg 7 oz tu bagus sebab saya kalau simpan susu biasanya antara 3 dan 4 oz (supaya mudah bubuh dlm 1 botol)..

Tapi kan, bila masukkan 4 oz ke dlm 7 oz punya storage bag, dia jadi menggelembung.. A bit thick, i may say.



So saya sebenarnya lg prefer 12 oz punya bag.. So bila simpan susu 4 oz, dia slim aje.. :)



**just my opinion :)




- Posted using BlogPress from my iPhone

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)