Pages

Search This Blog

Follow @Pusat_Sains!!!!

Salam.

I noticed Pusat Sains Negara tak ada id twitter. So i pun create satu akaun :

@Pusat_Sains

Do follow @Pusat_Sains as i intentionally create it to actas a hub for disseminate updates, programmes and new exhibitions running at Pusat Sains Negara.

Yes, i also plan to give out giveaways.. Free tickets to thematic exhibition and such.

So.. Hurry! Follow @Pusat_Sains now!!! :)



Meeting Baki Zainal

Assalamualaikum.....



I met Baki Zainal.



:)



i was inspired.



nanti saya cerita lagi ya!



Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Wordless Wednesday - Special Science Day (Origami Activity)








Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Ariff Ziqry



Salam.....


Ingat nak buat photoshoot Ariff...


tapi dia lapar pula...


dah dia makannya sleeping bag nih...


hihihi :)



Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Special Science Day @ PSN - Fun With Color activity







Assalamualaikum.....



Here's a closer look at Fun With Color activity (handled by me!) during this week's Special Science Day Programme :)






Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Aku kaya!!!



Assalamualaikum....

Ariff Kaya!!! hihihihi.....


**perasan tak gold medal sebesar alam tu...? hihihi....



:) hehe.. Atuk punya rupanya!!!!

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Program Special Science Day 2011 Pusat Sains Negara





Salam..



Berikut adalah a few activities during Special Science Day 2011 at Pusat Sains Negara yang berlangsung sepanjang minggu ini (25-28 Julai 2011).




Target group: kanak-kanak istimewa, masalah pembelajaran, cacat anggota, down syndrom, autism, dyslexia dan lain-lain.



among activities carried out:



-Motivational talk by icon (Ras Adiba Radzi)


-Origami


-Fun with colours




Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Apple announced it's new OS X Lion, new Mac Book Air, new Mac Mini and Apple Thunderbolt Display!







Introducing OS X Lion. And a new MacBook Air. And a new Mac mini. And the Apple Thunderbolt Display. It's a great day all around.



With over 250 new features, OS X Lion takes the Mac further than ever. It's available as a digital download from the Mac App Store for just US$29.99 and it comes on every new Mac.






The ultimate everyday notebook. Now up to 2.5x faster and featuring high-speed Thunderbolt I/O.* Starting at RM3,099



Up to 2x faster processors and graphics.** High-speed Thunderbolt I/O. It's mini in size only.
Starting at RM1,899

















The world's first display made for Mac notebooks with Thunderbolt I/O technology. RM3,099






:) bestnya kalau banyak duit!!!!




Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Malaysia's Next Top Model!



:) hihihi.....


Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Ariff




Alhamdulillah.. semalam Ariff dah pandai mengesot ke hadapan! :)


Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here









Wordless wednesday





Mat warna warni..

Salam..

Saya berkenan sungguh dgn mat warna warni ni...



Nak rembat la, jadikan "carpet" untuk bilik yaya :)

Sure comel..

Kat mana nak cari ya..?

Ibu, nak apps ni!!!

Salam..

Aduhai.. Saya pun tak tahu macam mana budak kecik ni boleh tahu nak bukak Apps Store dan pilih apps!

Dia pilih Top Paid pulak tu!!!

Lepas ni saya nak kena train Alia untuk bukak yang Top Free saja.. Hihihi

Anyway, selalunya trick alia untuk suruh ibu dia beli apps ialah alasan ni:

"danial ada game ni.. Ibu bayar la.. Yaya nak main game ni.."

Well, kadang-kadang kasihan juga..

So beli lah juga..

Here are paid apps yang telah kubayar untuk anak kesayangan sorang itu...

-ben 10


-kungfu panda


-upin ipin


-talking larry



:)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)