Pages

Search This Blog

Vitamin untuk Kanak-kanak : Perlukah?

Assalamualaikum.

Ada yang bertanya saya, "Perlukah memberi anak anak makan supplement?"

Sebenarnya pokok pangkalnya begini.

Sekiranya anak anda mendapat khasiat dan nutrient serta makan gizi seimbang SETIAP HARI, then, bagi saya tak perlu lagi mengambil apa apa supplement atau vitamin.

Namun, sekiranya tidak mencukupi, dan anda mempunyai anak yang 'memilih' (fussy eater), anda akan mendapati tubuh badan anak anda tidak mendapat semua nutrien yang diperlukan.

Sebagai contoh, anak saya, Alia.

Dia kalau makan nasi ayam memang suka sangat. Tapi hanya makan ayam, nasi dan sup.

Sayur sayuran ditolak ketepi.

So, macam mana nak paksa dia makan, kalau dia tak mahu?

Salah satu cara ialah dengan pujukan, atau umpan, tapi at one point, rasa payah la nak umpan je dengan toys dll setiap masa..

So apa yang saya buat adalah, saya bagi Alia supplement.

Setiap hari beliau (5 tahun) akan mengambil sebiji Vitalea Chewable dan Vita C Chewable.

Vita C rasanya agak masam, tapi dia suka. so, baguslah!

Meal Shake pula saya campur dalam susu Alia.

So, itu je!

Mudah kan...?

Alhamdulillah, setakat ni Alia jarang demam atau terkena jangkitan selsema dan batuk...

So, anda pun boleh merubah tahap kesihatan anak anda, jika anda mahu!

Jom, dapatkan vitamin anda hari ini dengan harga promosi :)

Hubungi saya sekarang...

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Dah makan set kulit cantik tapi tak berkesan?

Assalamualaikum.

Saya telah ditanya oleh soalan seperti di atas.

Customer saya (Cik X) telah membeli set Kulit Cantik (iaitu vitamin B, C dan E) untuk mendapatkan kulit yang:

-kurang jerawat
-kurang jeragat
-berseri dan tidak kusam
-cantik.

Ye, senang cerita nak kulit yang cantik :)

So, bila beliau dah consume set ini, ada feedback yang kurang enak, iaitu kulitnya masih sama seperti dahulu.

So, bila jadi begini, kita kena check...

adakah:

-makan vitamin ikut waktu yang dicadangkan supaya badan mendapat vitamin yang tepat pada masanya
-minum air secukupnya supaya supplement mudah diserap badan
-supplement yang diambil tidak mencukupi.

Supplement yang diambil tidak mencukupi?

Macam mana tu?

Sebenarnya tubuh badan semua orang berbeza dari segi keperluan zat, vitamin dan mineral.

So ada juga sesetengah wanita (individu) yang tidak cukup hanya sekadar mengambil tiga vitamin tersebut sahaja.

Sebenarnya yang tiga vitamin tu adalah pakej BAJET.

Kalau ada peruntukan lebih sikit, sebenarnya boleh add on dengan Energizing Soy Protein

dan

Collagen Powder

So, sudahnya begitulah.. biasanya kalau ambil, mesti ada perubahan. Sebab kalau tak ada perubahan, tak perlu la ambil supplement, betul tak..? Cuma yang membezakan BANYAK atau SIKIT perubahan tersebut, depends on tahap penerimaan setiap individu terhadap vitamin tersebut..

Sekian.. :)

Anda kalau ada kemusykilan tentang supplement boleh tanya saya ya!

FREE CONSULTATION untuk semua customer saya :)


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Vitamin untuk tingkatkan kesuburan

Assalamualaikum.

Yes, sebenarnya benarlah seperti apa yang dikata :

"You are what you eat"

maksudnya, apa yang anda makan, itulah yang akan membentuk anda.

So, anda perlu perhatikan apa sahaja yang anda makan.

Ini kerana semua yang kita makan akan memberi kalori, zat dan vitamin kepada tubuh badan kita.

Ya, sel sel dalam badan pun perlukan makanan.

So, kita perlulah mengambil makanan yang mempunyai zat yang diperlukan oleh badan kita.

Bagaimana pula dengan kesuburan?

Sebenarnya ia berkaitan dengan hormon di dalam badan.

Hormon yang dirembeskan oleh wanita (estrogen dan progesteron) dan oleh lelaki (testosteron) dipengaruhi oleh apa yang kita makan.

Oleh yang demikian, anda pernah dengar "teori orang tua tua" :

-kalau nak dapat anak lelaki, kena makan banyak seafood (makanan laut)

dan sebagainya.

So, kadang-kadang teori tersebut boleh digunapakai kerana makanan tersebut mengandungi zat dan garam galian yang diperlukan, namun, sampai bila nak makan sea food..? betul tak..?

So, salah satu cara yang lebih mudah adalah dengan mengambil supplement. :)

Untuk para wanita, untuk meningkatkan kesuburan, anda bolehlah mengambil vitamin di bawah ini:

Vitamin B Complex
-baik untuk meredakan senggugut, masalah hormon, melegakan stress dan bagus untuk kesihatan saraf

Vitamin E
-Meningkatkan kelestarian tenaga sewaktu hubungan intim

Alfalfa
-mempunyai pelbagai nutrisi yang memainkan peranan penting dalam mencuci darah, hati dan usus
-melegakan keletihan

GLA Complex
-GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simtom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

dan para lelaki pula boleh mengambil vitamin ini:

Vitamin E
-Vitamin E dapat mempertingkatkan bilangan sperma yang dihasilkan
-Meningkatkan kelestarian tenaga sewaktu hubungan intim

Alfalfa
-mempunyai pelbagai nutrisi yang memainkan peranan penting dalam mencuci darah, hati dan usus

-melegakan keletihan

Zinc
-Pengambilan zinc untuk jangka masa yang panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, dan meninggikan kiraan sperma.

:)

Anda bolehlah menghubungi saya untuk mendapatkan vitamin-vitamin di atas pada harga istimewa :)
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Cara atasi kulit kusam

Assalamualaikum,

Baru baru ini saya ada terima pertanyaan dari teman sepejabat..

Beliau berkulit cerah, namun, kelihatan agak kusam.

So, saya ditanya macam mana nak mengatasi masalah kulit kusam dengan memberikannya berseri-seri dan kelihatan lebih cantik.

So, saya berilah beberapa cadangan.

Sebenarnya cadangan yang saya berikan mengikut bajet anda...

Kalau ada bajet lebih, ambil Collagen Powder. Memang mahal sikit, tapi berkesan!

Kalau bajet biasa biasa aje, boleh ambil ESP.

ESP memang lah memberikan tenaga, di samping mengembalikan seri wajah...

Kalau bajet amatlah sedikit, boleh ambil set kulit cantik.

Ada Vitamin B Complex, Vitamin C, dan Vitamin E.

Kalau nak best, ambil semua! ahahahaha....

Anyway, for best result boleh ambil B, C, dan E sekali dengan ESP atau collagen

Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan vitamin anda!




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Nak Tambah Berat Badan?

Assalamualaikum.

Ada yang bertanya pada saya,

"Kak, ESP ni untuk tambah berat badan atau untuk kuruskan badan..?"

Sebenarnya ada cara, macam mana nak gunakannya untuk kuruskan badan dan juga untuk gemukkan badan.

Saya guna bukan untuk kuruskan badan.

Saya guna untuk gemukkan badan.

So, semalam memang saya cuba..

Memang TERBAIK!

bagi tenaga..

and then makan roti.. makan biskut.. So, memang rasa macam boleh makan sepinggan nasi lagi! hihihi

Tapi kalau saya guna jadual untuk kuruskan badan,

Memang satu hari TAK RASA MACAM NAK MAKAN...

Rasa kenyang sentiasa...

Nak tahu rahsianya...?

Jom tempah satu ESP sekarang! Nanti saya akan bagi FREE tips!!! :)


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Masalah keputihan? Jom atasi sekarang!

Assalamualaikum.

Anda ada masalah keputihan...?

Dah cuba macam macam tapi tak berjaya?

Jom ambil sebotol ALFALFA COMPLEX hari ini!

Selain mengatasi masalah keputihan, ia juga membantu mengurangkan bau yang kurang enak di kawasan vagina...

Jom tempah satu hari ini!
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Vitamin untuk Darah Tinggi, Kolesterol Tinggi dan Kencing Manis

Assalamualaikum,

Anda menghidap salah satu atau semua di atas...?

Darah tinggi....? Kencing manis....? Kolesterol Tinggi...?

Apa yang boleh anda ambil untuk membantu mengurangkan penyakit di atas...?

Sebenarnya anda boleh mengambil vitamin vitamin di bawah:

-Vitamin asas:

Vitalea (Multivitamin)

B Complex

C


dan vitamin lain seperti:

Ostematrix

Omega Guard atau GLA

dan

Performance Drink.

:)

Sila hubungi saya untuk mendapatkan vitamin-vitamin di atas.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Anda mahu kurus?

Assalamualaikum.

Anda mahu kuruskan badan? Anda nak kurus cepat? Anda baru lepas bersalin dan mahu kurus?

Kebanyakan dari kita mahu kurus dengan cepat, mahu kurus tanpa perlu berlapar..

ye.

nak kurus, tapi nak cepat.

kalau boleh, hari ni makan produk kuruskan badan, esok nak kurus dah!

Well, saya tak salahkan anda.. memang anda berhak berasa begitu.

Namun, tak semua boleh kita dapat dalam sekelip mata.

Ada perkara yang memerlukan usaha berterusan.

Apatah lagi sekiranya anda mahukan perut yang kurus, kempis dan pinggang yang ramping.

No pain, no gain.

Tiada short cut dalam dunia ini.

So, salah satu petua yang saya nak turunkan di sini adalah:

Nak kurus kena ada 3.

-buang toksin dalam badan....

bila dah buang, mudah badan anda serap supplement atau vitamin yang anda ambil untuk kurus.

-pecah lemak...

bila dah pecah lemak-lemak yang terdapat dalam badan, anda perlukan tenaga.

-protein..

protein boleh memberi tenaga di samping memberi rasa kenyang, tanpa anda perlu mengikat perut sebenarnya.

Anda boleh makan seperti biasa, tak perlu hadkan jumlah karbohidrat anda.

So, apa yang anda perlukan adalah:

-CINCH atau ESP (sumber protein)

-LECITHIN (pecah lemak)

-ALFALFA atau HERB LAX (detoks)

Nah! anda dah ada resipi untuk kekal slim, dan kurus...

Apa lagi...? jom hubungi saya sekarang untuk menempah set ini..

(semua pelanggan saya akan mendapat TIPS untuk CEPAT KURUS dan cara cara memakan dan jadual pemakanan yang teratur dan seimbang!!)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Anda mahu kurus?

Assalamualaikum.

Anda mahu kuruskan badan? Anda nak kurus cepat? Anda baru lepas bersalin dan mahu kurus?

Kebanyakan dari kita mahu kurus dengan cepat, mahu kurus tanpa perlu berlapar..

ye.

nak kurus, tapi nak cepat.

kalau boleh, hari ni makan produk kuruskan badan, esok nak kurus dah!

Well, saya tak salahkan anda.. memang anda berhak berasa begitu.

Namun, tak semua boleh kita dapat dalam sekelip mata.

Ada perkara yang memerlukan usaha berterusan.

Apatah lagi sekiranya anda mahukan perut yang kurus, kempis dan pinggang yang ramping.

No pain, no gain.

Tiada short cut dalam dunia ini.

So, salah satu petua yang saya nak turunkan di sini adalah:

Nak kurus kena ada 3.

-buang toksin dalam badan....

bila dah buang, mudah badan anda serap supplement atau vitamin yang anda ambil untuk kurus.

-pecah lemak...

bila dah pecah lemak-lemak yang terdapat dalam badan, anda perlukan tenaga.

-protein..

protein boleh memberi tenaga di samping memberi rasa kenyang, tanpa anda perlu mengikat perut sebenarnya.

Anda boleh makan seperti biasa, tak perlu hadkan jumlah karbohidrat anda.

So, apa yang anda perlukan adalah:

-CINCH atau ESP (sumber protein)

-LECITHIN (pecah lemak)

-ALFALFA atau HERB LAX (detoks)

Nah! anda dah ada resipi untuk kekal slim, dan kurus...

Apa lagi...? jom hubungi saya sekarang untuk menempah set ini..

(semua pelanggan saya akan mendapat TIPS untuk CEPAT KURUS dan cara cara memakan dan jadual pemakanan yang teratur dan seimbang!!)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Vitamin Kulit Cantik Yang TERBAIK!!!

Salam..

Ramai juga mencari vitamin untuk kulit cantik dua tiga menjak ini...

Nak tahu tak, vitaminnya adalah...

Tada!



B complex,
Vitamin C,
Vitamin E

Dan kalau nak lagi best (kulit lagi halus, licin dan berseri), boleh tambah ESP.



Insya allah, bakal memberikan keputusan yang TERBAIK untuk anda!

Hubungi saya segera untuk mendapatkan vitamin anda.


- Posted using BlogPress from my iPhone

NAK KURUS CEPAT - APA YANG ANDA PERLUKAN?

Assalamualaikum,

Ramai bertanyakan pada saya:

Kak, saya NAK KURUS CEPAT! macam mana ya?

atau..

Kak, saya nak KURUS dengan CEPAT dan BERKESAN, macam mana?

sebenarnya nak kurus mudah saja..

anda hanya perlu ada 3 perkara

DETOKS

EMULSI

dan

PROTEIN

Mula mula sekali untuk kurus, anda perlu DETOKS dahulu tubuh anda. Detoks tu apa? detoks tu sebenarnya diambil dari perkataan bahasa inggeris 'De-Toxin" bermaksud membuang toksin.

Kenapa perlu buang toksin?

Kerana apabila semua toksin ini disingkirkan, barulah badan kita akan dapat menyerap semua vitamin yang dimakan dengan lebih berkesan!

Selepas itu, ada PROTEIN. Kenapa protein perlu anda ambil untuk kuruskan badan?

Protein perlu untuk meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, memberi rasa 'kenyang' dan menjaga otot. Hal ini penting kerana semakin anda kehilangan berat badan dan semakin kurus, otot anda tetap kekal dengan jisim yang sepatutnya.

dan..

EMULSI adalah untuk mengemulsi LEMAK. Kenapa lemak perlu diemulsi? Emulsi bermaksud ia akan terlekat pada lemak-lemak di dalam badan dan 'dikeluarkan' dari badan. itu adalah emulsi.

So, untuk mencapai hasrat anda untuk KURUS CEPAT, anda hanya perlu :

DETOKS - boleh mengambil HerbLax atau Alfalfa Complex

PROTEIN - boleh mengambil Cinch Shake Mix, atau Energizing Soy Protein (ESP)

EMULSI - boleh mengambil Lecithin

Nah. anda sudah ada resipinya!

Jom beli sekarang! Belum cuba belum tahu! Hubungi saya! :)


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


TESTIMONI ALFALFA COMPLEX YANG ANDA RASA SUKAR UNTUK DIPERCAYAI

Salam,

Anda pernah mendengar Alfalfa Complex...?

Apa itu Alfalfa...? dan kenapa ia digelar RAJA TUMBUHAN? Jom kita baca sama sama....

Apakah Alfalfa?

Alfalfa adalah tumbuhan yang menghantar akarnya turun 20-30 kaki ke dalam tanah dan tumbuh menjalar di dalam tanah sehingga mineral yang tidak terdapat di permukaan. Atas sebab ini, Alfalfa perkataan Arab bermaksud "bapa tumbuhan".

Alfalfa kaya dengan vitamin, mineral dan nutrien lain yang memainkan peranan penting dalam kekuatan dan pertumbuhan tulang kita dan dalam penyelenggaraan badan yang sihat.

Ia mengandungi protein dan vitamin A, vitamin B1, vitamin B6, vitamin C, vitamin E, dan vitamin K. Ia juga mengandungi kalsium, kalium, karotena, besi, dan zink.

Apakah Kebaikan Alfalfa?

Alfalfa telah digunakan oleh orang Cina sejak abad keenam untuk merawat beberapa keadaan kesihatan. Ia dianggap tanah terkaya sumber mineral surih. Kaya dengan vitamin, mineral dan lain-lain nutrien Alfalfa membuat ubat herba yang menakjubkan.

Faedah khusus termasuk:

Mengubati masalah buah pinggang, dan melegakan pengekalan cecair dan bengkak.
Mengubati penyakit auto-imun.
Penyembuhan artritis.
Memudahkan penghadaman dan sistem perkumuhan, sistem rangka, kelenjar dan kencing.
Pembersihan darah, hati dan usus.
Merendahkan tahap kolesterol.
Mencegah strok.
Penyembuhan batuk kokol.

Kegunaan Alfalfa

Penawar untuk Artritis
Sejak alfalfa adalah sangat kaya dengan mineral yang diperlukan untuk pembentukan dan pengukuhan tulang, teh yang dibuat daripada alfalfa (terutama dari benih) telah menunjukkan hasil yang bermanfaat dalam rawatan artritis.

Penawar untuk Diabetes
Alfalfa dikenali untuk mengurangkan tahap gula dalam darah, dan oleh itu dianggap sebagai rawatan semulajadi untuk kencing manis.

Penawar untuk Batu Ginjal
Vitamin A, C, E dan Zink terbukti untuk membantu menghancurkan batu karang.

Rawatan untuk Kehilangan rambut dan botak
Alfalfa jika diambil setiap hari, membantu dalam pertumbuhan rambut ke tahap yang menakjubkan. Alfalfa kaya dengan unsur-unsur yang amat berguna untuk pertumbuhan rambut dan mencegah keguguran rambut.

Apakah Kesan sampingan Alfalfa?
Seperti semua produk herba, kesederhanaan adalah kunci untuk mengelakkan reaksi buruk. Sebagai contoh, penggunaan berlebihan alfalfa boleh menyebabkan kerosakan sel-sel darah merah, yang amat serius.

Oleh yang demikian, golongan berikut adalah dilarang sama sekali untuk mengambil Alfalfa:

-Wanita Hamil
-Orang yang mengalami anemia
-pesakit SLE
-Pesakit Hyperthyroid

sumber dari sini


Jom kita tengok TESTIMONI ALFALFA COMPLEX YANG ANDA RASA SUKAR UNTUK DIPERCAYAI

1. Alfalfa menambah susu badan... dan membantu dalam perkumuhan / lawas

2. Alfalfa untuk detoks tubuh...

3. Alfalfa meningkatkan tenaga untuk wanita dan lelaki...
dan...
banyak lagi.....

Jom dapatkan sebotol atau berbotol botol Alfalfa Complex hari ini!!

Hubungi saya segera! Sementara stok masih ada.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Atasi masalah sembelit

Anda mengalami masalah sembelit?

Tak tahu nak buat macam mana?

sudah makan sayur dan buah buahan namun masih lagi sembelit?

Mudah je, untuk mengatasi masalah sembelit, anda hanya perlu mengambil serat..

Serat...?

Makan makanan yang mengandungi serat tinggi...

ataupun...

Lebih senang kalau ambil...

ALFALFA COMPLEX!!!!

Dose setiap hari antara 2 biji ke 10 biji.

This vitamin has been tried and tested...

Sudah cuba jaya..

memang terbukti berkesan!

Jom rembat beberapa botol..

Jom hubungi saya sekarang!!!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Cara atasi masalah rambut gugur

Salam.


Rambut anda gugur..?

Masalah keguguran rambut adalah perkara biasa yang melanda orang dewasa, terutama lelaki bila dah berusia dan wanita selepas bersalin. Rambut gugur kadangkala boleh membawa kepada stress, bila melihatkan rambut yang melekat di sikit, di lantai, di bantal dan sebagainya.

Rambut kita sebenarnya sering mengalami proses gugur-tumbuh kembali. Ia adalah proses biasa, dan menjadi lebih teruk sedikit selepas bulan ke-3 (biasanya) kelahiran anak. Seorang ibu akan mengalami keguguran rambut (biasanya dikaitkan dengan habit anak menyembur air liur).

Mari kita tengok gejala-gejala keguguran rambut ni dengan lebih jelas:

Keguguran Rambut Kekal

Androgenetik alopecia

Bagi lelaki, corak kebotakan boleh bermula dari awal, walaupun pada usia remaja atau awal 20-an. Ia biasanya dicirikan oleh garis rambut yang mulai surut surut di sisi dahi dan botak di bahagian atas kepala. Hasil akhir boleh botak separa atau botak terus.

Bagi wanita, biasanya mempunyai keguguran rambut bermula dengan penipisan di bahagian depan, sisi atau bahagian atas . Wanita biasanya mengekalkan garis rambut depan mereka dan jarang mengalami kebotakan lengkap.

Cicatricial alopecia

Keadaan ini jarang berlaku apabila berlaku keradangan terhadap folikel rambut. Parut yang terhasil menyebabkan keguguran rambut yang berkekalan. Kadang-kadang ia bermula dengan penyakit dengan gatal-gatal atau sakit lain.


Keguguran Rambut Sementara

Alopecia areata

Keguguran rambut jenis ini biasanya berlaku setempat. Ia boleh menyebabkan kehilangan rambut setengah-setengah di mana-mana kawasan yang mempunyai rambut, termasuk kening, bulu mata dan janggut. Dalam kes-kes yang jarang berlaku, ia boleh maju menyebabkan keguguran rambut di seluruh badan. Jika kehilangan rambut termasuklah kulit kepala anda, keadaan ini dipanggil alopecia totalis. Jika ia melibatkan seluruh badan anda, ia dipanggil alopecia universalis. Kesakitan dan gatal-gatal boleh menjadi penyebab kehilangan rambut, tetapi gejala yang selalunya minimum.

Effluvium Telogen

Jenis keguguran rambut yang sementara ini berlaku secara tiba-tiba, paling kerap selepas penyakit yang ketara atau tekanan perasaan. Segenggam rambut boleh keluar apabila menyikat atau membasuh rambut anda atau mungkin akan jatuh walaupun diusap dengan lembut. Keguguran rambut jenis ini biasanya menyebabkan keseluruhan penipisan rambut dan tidak sampai botak.

Traction alopecia

Kesan botak boleh berlaku jika anda sering memakai gaya rambut tertentu, seperti pigtails, tocang atau cornrows, atau jika anda menggunakan penggelek yang ketat. Kehilangan rambut biasanya berlaku antara baris atau pada bahagian di mana rambut ditarik ketat.

Effluvium Anagen

Keguguran rambut jenis ini disebabkan oleh kimoterapi.


Punca-Punca Keguguran Rambut Yang Biasa

Demam yang teruk

Selepas mengalami demam yang teruk biasanya seseorang akan mendapati rambutnya mengalami keguguran yang agak serius. Namun ia akan kembali normal.

Melahirkan anak

Tindakbalas hormon menyebabkan seorang ibu yang melahirkan anak mengalami masalah keguguran rambut yang serius. Namun ia akan pulih dalam tempoh 6-12 bulan.

Kekurangan protein

Pengambilan protein yang tidak mencukupi dan pemakanan yang tidak seimbang menyebabkan rambut mengalami masalah. Ini kerana rambut dibina oleh protein.

Pengambilan ubat-ubatan

Sesetengah ubat boleh menyebabkan keguguran rambut berlaku, misalnya ubat darah tinggi, ubat gout dan sebagainya.

Menghidapi penyakit

Keguguran rambut juga boleh manjadi simptom kepada penyakit-penyakit yang mungkin anda tidak sedar sedang menghidapnya. Jalani pemeriksaan sekiranya anda mengalami keguguran rambut yang teruk dengan keadaan kesihatan yang agak tidak memuaskan.

Cara atasi?

Salah satu cara ialah dengan pengambilan vitamin. Berikut adalah senarai vitamin Untuk Masalah Rambut Gugur:

Vitalea (multivitamin dan multimineral)

B Complex

Zinc Complex

Vita-C

Vita-E

credit to MommyLyna untuk artikel di atas.

So, anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai vitamin-vitamin di atas dan mendapatkan satu set sekarang!


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.
___________________________________________


Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..

Vitamin untuk kulit muka yang cantik


Siapa nak cantik...?

Saya pun!

Jom kita tengok vitamin apa yang boleh kita ambil untuk mendapatkan kulit muka dan wajah yang cantik.

Vitamin-vitaminnya ialah....

B, E dan C!

Jom kita tengok setiap satu vitamin, apa peranan yang dimainkan oleh setiap vitain dalam kecantikan kulit...

B - Complex
~ bertujuan untuk menambah pembuatan sel-sel darah
~mencegah kelesuan
~melegakan stress (memastikan sistem saraf berfungsi, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia)
~mengelakkan/membaiki masalah pigmentasi dan mengurangkan tanda-tanda penuaan


Vita-C
~membentuk kolagen, maka kulit akan lebih kenyal dan anjal 
~sebagai antioksidan yang kuat, berfungsi sebagai perisai terhadap pencemaran udara, matahari dan sebagainya.
~Mencerahkan kulit
~mencantikkan kulit


Vita-E

~anti-penuaan
~anti oksidan yang kuat
~memperbaiki parut
~menjaga kelembapan kulit

So, gabungan ketiga-tiga vitamin di atas mampu untuk menghasilkan wajah yang lebih cerah, berseri dan kelihatan lebih muda.
pic googled. 

Jom hubungi saya untuk menempah set ini...

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.
___________________________________________

Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..

Ba ba ba!

Assalamualaikum..

Ariff dah mula pandai cakap..

Bole la..

Skarang ni dia amat suka tgk cerita Boboi Boy..



So klau dia nk tengok kartun ni, dia akan sebut : Ba ba ba!!!



Hihihi... Comel je.. :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Vivix - penyelesaian untuk sesiapa yang tidak suka makan ubat/vitamin/pil

Salam.

Siapa tak suka makan pil?

Vitamin?

Angkat tangan!!

Saya pasti ada di antara anda yang tidak suka makan ubat/vitamin/pil.

Habis tu, nak buat macam mana?

Badan perlukan juga supplement agar terus hidup sihat dan jauh dari penyakit..

Jawapannya...

VIVIX!



Ye, vivix ni dah la cecair, rasa buah anggur.. Sehari satu sudu teh je!

Best kan?

So sesiapa yang nak Vivix atau nak belikan Vivix untuk ibu bapa mereka (sebab orang tua susah telan ubat), boleh hubungi saya untuk harga istimewa...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Pokok bunga yang wangi....

Salam.

Di kafe kami ada pokok bunga ni.



Sangat wangi.

Wangi especially lepas trim, then bunga pun akan bercambah cambah..






Sampai jatuh atas tanah..



Dan bila angin bertiup.. Wangi giler!!!

Oh, tapi saya tatau apa nama pokok ni.


Used to know tp da lupa..

Salam hari merdeka semua!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)