Pages

Search This Blog

Ditegur orang kurang siuman!!!!

Assalamualaikum.....

Situasinya begini..

masa: dalam pukul 9 mlm
lokasi: di salah sebuah restoran mamak di kawasan perumahan saya

saya dan keluarga baru sahaja habis dinner.

En suami dan alia pergi settlekan pembayaran.

saya memangku Ariff yang nyenyak tidur.

tiba-tiba kedengaran satu suara dari belakang:

"e eh... dah tidur dia ya..?"

saya menoleh.

ada seorang gentleman, pakai baju jersey, pakai spek, saya tak kenal.

saya kata : Ye..

Dia tanya:

"cik abang mana?"

saya kata: ada, tu tengah bayar.. (saya ingat kawan suami.. tapi macam pelik, pergi la borak ngan suami saya.. buat apa borak ngan saya.. ye tak..?)

"ha.. nak kena letak ni.. atas buaian ke.. atas katil ke.. kesian dia.."

saya diam je..

" ye la, dia dah penat satu hari, main, kan..?"

saya diam je lagi..

Selepas tu dia macam nak berkata-kata lagi..

Tapi agaknya dia perasan saya dah buat muka pelik dan tak berapa nak layan dia, dia pun berlalu...

dan dalam lima saat lepas tu, suami pun sampai!

cheh! if only u were sooner, babe...

Sure suami leh interbiu 'kawan' dia tadi tuh.. hahahahah

anyway, saya tak risau sangat sebab tak nampak macam dia boleh mendatangkan threat. macam dia tak da nak sentuh2 anak kita ke..

kalau ada, sure saya angkat punggung time tu gak!

tapi kesian la, muda-muda lagi urat dah putus...

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)