Pages

Search This Blog

Homework Alia.... Owh...

Salam...

Hari-hari Alia ada homework.

Saya tak kisah...

cuma kisah bila tengok dalam buku Alia, ada mark " ? ".

Sentap betul!

terkejut pun ada...

bila tengok punya tengok, rupanya tu buku bahasa Arab Alia..

Cikgu dia ajar nombor dalam bahasa Arab..

Wahidun satu...

Ithnani dua...

Tang Wahidun tu, Alia tak reti tulis..

Come on la, what did u expect budak lima tahun untuk reti tulih ke..?

At least buat la dot dot ke...

Boleh la dia follow.. ye tak..?

so, sampai tang Thalathatun dan Arba 'atun, ibu dia ajar dia tulih! :)
Hambek!
:)

hihihihihi.....

**sori ye, saya rasa saya dulu time sekolah agama (darjah satu atau dua) baru reti tulih bahasa arab / tulisan jawi...

tadika saya tak reti...
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

3 comments:

Choc Chip Cookie said...

kesian Yaya... nampak effort dia untuk tulis huruf wau dan alif , dia boleh tulis nombor jawi pun kira bagus ya... kekna belajar Arab masa darjah 3... kikiki... lagi lambat dari Yaya...

Zuhaini said...

tu la..

memang kesian...

kalau homework lain pun kesian juga.. huruf & nombor pun dia tak reti tulis lagi..

So bila tulis, dia tak satisfied, dia padam..

tulih lagi.. padam lagi..

Sampai terkoyak buku dia..

sian...

salzahari said...

ye la Zu..kesian bdk skrg kena catch up cepat2. akak pun kalau tgk ba, ta si Aliah rasa mcm kelakor..tp buat x nmpk je sbb tak mahu dia rs down.

tp alhamdulillah so far cikgu Aliah tade laak buat tanda soal,cuma tak bagi byk bintang je kalau dia buat comot! huhuu...bdk2 br bljr pegang pensel,comot2 tu biasa laa kan asal nampak bentuk? ye tak??

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)