Pages

Search This Blog

Mana lagi bagus...? Samsung atau Apple?

Assalamualaikum.....

Memandangkan saya seorang peminat gadget, maka saya biasa ditanyakan soalan di atas...

Samsung ke Apple lagi bagus..?

Mana lagi bagus, Samsung Galaxy Tab ke Ipad?

yes, people are comparing those two. kalau nak ikutkan banyak je smartphones dan tablet lain, such as HTC, Sony E dll.

Sebenarnya gadjet2 begini, tepuk dada tanya selera.

Ada sesetengah orang suka makan KFC, ada orang suka McD, ada suka Pizza Hut dan ada suka Kenny Rogers.

Dan, gadjet2 ini juga ada pro dan kontra dia..

So kalau nak beli, one thing for sure:

1. KNOW WHAT YOU WANT

selidik dahulu apa kehendak. Then baru cari gadjet

2. CHECK YOUR POCKET

oh.. of course, no money, no talk!

Walaupun Apple punya produk (iPhone, iPad, dan lain-lain) agak pricey (mahal) berbanding Samsung, namun satu perkara yang bagusnya tentang Apple ialah harga dia maintain.

Contoh, iPad. Meskipun sekarang ini sudah keluar iPad 3 (atau lebih dikenali sebagai The New iPad), namun, harga iPad 2 masih maintain dalam region Rm1k (retail price RM1,400+-). So it is a good sign to you, buyers! :)

3. KNOW THE FUNCTIONS AND LIMITATIONS

satu yang saya perasan, sesetengah pengguna smartphones/tablet, TIDAK TAHU apa keupayaan phone atau tablet mereka. Macam iPad, dengan apps seperti aNote, macam-macam yang anda boleh buat, termasuklah, mengedit gambar, menulis nota, mencatat minit mesyuarat dan lain-lain.

Secara amnya, tak kenal maka tak cinta.

Saya masih belum jatuh cinta lagi pada Samsung.

Yes, i am an Apple lover! :)

Dan, betul, seperti yang pernah rakan saya maklum pada saya, Once you've tried Apple, you'll never look at anything else!

Dan, betul!

Start dengan iPhone, saya boleh terima call, sms dan melayari internet.

Namun, saya dapati membalas email yang panjang lebar agak payah sebab jari ku besar, dan phone tu kecil.

So beli iPad. Ha! besar.. so dapat email dan melayari internet dengan jayanya!

Dan dapat tulis nota nota penting ketika dalam meeting dengan jayanya :)

Lepas ni nak beli Mac Book Air pula! :)

Kenapa saya suka Apple?

Sebab :

-User friendly
-Mudah pakai
-Apps semua dipantau oleh Apple (compare to Samsung dan android lain, banyak apps yang crash dan ada bugs)
dan sebab yang lain...

sebab dia BEST!

hihihihihihi :)

***Pendapat di atas hanyalah pandangan dan pendapat saya semata-mata... :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)