Pages

Search This Blog

Nak buat apa dengan duit tunggakan tiga bulan?

Assalamualaikum....

Alhamdulillah. Gaji dah masuk! Dengan tunggakan 13% kenaikan sebanyak 3 bulan.

**picture dari website apa tah.. saya tak ingat.. cicak tersepit or something....**

Wah.. Makcik kaya!!!! :)

Well, kejap je duit tu rasanya..

**ehem.. tajuk entry macam poyo je kan...? abaikan je la ya. otak tengah blank. tak tau nak letak topik apa...

Ok sambung balik. Of course, my list berjela-jela.

Tengah nak potong yang mana tak penting dan beli yang mana yang penting aje.

Sekarang ni saya rasa benda yang amat crucial dalam hidup saya ialah breast pump.

Ye, saya tahu. Saya dah ada banyak pam!

Saya dah beli Spectra 3.

Saya juga ada Mamivac Dual pump yang kakak saya bagi.

Plus dua pam manual (Pureen dan brand apa tah) saya beli harga RM50 di kala saat 'genting'.

Anyway, sekarang ni, it's not the matter of nak pam baru.

Sekarang ni, saya nak beli pam yang boleh beroperasi di mana-mana saja, pada bila-bila masa saja. Boleh? :)

Sebab Spectra saya tu saya usung setiap kali pergi meeting di MOSTI... saya usung setiap kali ada convention... ada seminar... ada bengkel...

Tapi yang payah ialah ia beroperasi dengan adanya plug point.

kalau tak ada plug, nak On macam mana..?

So, saya dah alami terjah surau orang.. ofis orang.. tandas pun.. masjid pun.. (time adik saya konvo di UKM, tak ada surau. tandas tak ada plug point. so harus ke Masjid...)

So, tanpa berlengah lagi, jom kita cari pam elektrik yang portable!

Saya survey...

Sebenarnya saya dah berkenan dengan i-Spectra. Tapi macam dah discontinue aje...

so, kena la beralih arah pada Medela Swing. Medela Freestyle macam tak mampu aje... hihihi...

Anyway, tengok lah macam mana...

Semoga saya berjumpa dengan pam yang diidam-idamkan... :D



Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)