Pages

Search This Blog

Bestnya ada pam yang portable! (Review : Medela Freestyle)

Assalamualaikum....

Lanjutan dari entry saya yang lalu, seperti yang anda semua tahu, saya sudah berjaya merembat satu Medela Frestyle. Alhamdulillah.

Takdak duit pun, nasib baik pak Najib bagi tunggakan kenaikan tiga bulan.

So, duit itu la yang saya guna untuk beli pam Freestyle.

Alhamdulillah, nak pakai senang.

(although at first saya baca la juga manual dia.... in fact, saya siap google : Penjagaan Pam Medela Freestyle)

Sebab benda mahal, kita takut salah jaga, karang rosak, macam mana? duit bukannya banyak nak beli yang baru, ye tak?

Anyway, saya beli harga RM1500, which is quite cheap juga la, compared to retail price RM22++.

Ok, back to the topic, Semenjak ada Freestyle ni, adalah amat mudah saya untuk ke mana-mana :)

Last week pun saya terbang ke Sabah dan Johor, senang je.

Asal cukup je 3 jam, cari port.

Kalau tak da surau, tandas pun jadi :) Asalkan selesa :D

tak payah dah nak cari plug point.... tengok celah2 lemari dan dinding kot2 ada plug point tersorok...

In fact saya berangan nak pam atas flight.

Sekali sebelah tu orang lelaki.... so terus cancel niat... ahahahahaha

ALhamdulillah.

Syukur ya Allah :)

Semoga saya dapat meneruskan penyusuan ekslusif Ariff Ziqry sampai dua tahun dan seterusnya :)

Amin....


Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)