Pages

Search This Blog

Smile!!! Peace!

Assalamualaikum.

Kalau kita nak tgkp gambar Ariff, kita kata; smile!!!

Atau senyum!!!

Mesti dia buat gini...


I think he wants to do "peace", buat that's his version.. Hahaha...

Budak comel..




- Posted using BlogPress from my iPhone

Sarapan yang ringkas..

Budak ni suka mkn cereal...

Tapi ada masa masanya dia bosan makan cereal...

Sudahnya makan ini je..


Iye... Makan cheese!

Dia boleh makan berkeping keping pula tu!

Hihihihi :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Tired.

Saya penat.

Baru balik outstation sudah kena pergi lagi...

Semoga boleh rehat secukupnya bulan Ramadhan nanti... :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Wordless - FIM Zon Selatan











Family Innovation Movement (FIM) zon Selatan pada harini dan esok (21 jun) di UTM Skudai.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Antara Linux, Linus dan Lynas..

Assalamualaikum.



Few months ago, saya terdengar tentang Lynas.

I was wondering what it was.

Tapi i didn't get the exact word.

So i googled.

I tried Linux. Rupanya berkaitan IT.. Software dll.

I tried Linus. Lagi lawak. Rupanya cikgu cikgu punya benda. Apa pun saya tak tahu.

Next saya try Linas (or something like that). Baru la dapat jumpa.. LYNAS.

Hmm....

:)

1 simple word, sounds about the same tapi lain benar setiap satunya....

:) cheers!

Happy sunday everyone!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Gold Coast Beach Resort and my stocks!

Assalamualaikum.

I am here.






Ada retreat.

Ariff tinggal dengan ayah dia.

So saya di sini have to pump ikut time...

Nasib baik x lama. 2 mlm aje.

:)

Itupun dah nak penuh fridge.. Huhuhu...



- Posted using BlogPress from my iPhone

Seronoknya naik kapal terbang baru!

Semalam saya ke johor. Balik hari. Atas urusan kerja.

Biasanya kalau kita naik MAS, boeing 737 tu biasa la. Dah lama...



Tapi semalam dari jb to kl naik flight baru!!!

Boeing 737-800 yang baru. Best giler! Macam naik kereta baru! :)



Ruang simpanan barang yang lebih besar...


Ada skrin kat seat org depan..



Kita boleh tgk movie atau tv series. Tapi dia x bagi earphone sebab short distance/domestic.

Saya tekan children. Ada cerita mickey mouse clubhouse... Handy manny.. :)






Khabarnya each month MAS will receive 2 units of new flight. Sampai la semua kapal terbang yang lama ditukar baru.

As of today, baru ada 8 biji flight baru termasuk yg saya naik ni...

So memang your luck kalau terdapat flight baru ;) hihihi



- Posted using BlogPress from my iPhone

Naik 'Thomas'

Kami panggil benda alah gerak2 ni Thomas.



Sebab di OU memang ada satu keretapi Thomas.

So lekat nama Thomas sampai sekarang....

Ni kami jumpa di wangsa walk.


Setengah Thomas yang terkini terima coins lama dan baru. So x jadi masalah la :)

Tapi kalau lalu di thomas, haruslah ada coins, klau x, jenuh nak pujuk alia :)




- Posted using BlogPress from my iPhone

Mandi manda di Pusat Sains Negara

Hahahaha....

Di psn mmg ada Water Plaza.

Tak advisable to swim there sebab kolamnya tak dirawat.

Tapi, dah Alia tergedik gedik nak mandi juga...

Layan je lah :)













- Posted using BlogPress from my iPhone

Disneyland Malaysia?

Assalamualaikum.....

Saya ada terfikir baru-baru ini...

Kalau time cuti sekolah, kita terpaksa ke luar negara untuk mengunjungi tempat-tempat macam Disneyland Hongkong, Disneyland US...

Even nak ke Universal Studio pun kena pergi Singapura.

Di Malaysia dah ada Kidzania, tapi i still feel kita perlukan satu 'mercu tanda' or tempat 'favourite' yang akan dikunjungi kanak-kanak, yang iconic... seperti Legoland (yup, dengar khabar Legoland akan dibuka di Malaysia...) dan Disneyland!

So, kepada pelabur di luar sana, sila buat satu Disneyland di Malaysia!

cari tempat yang tanah murah.. macam Rawang ke.. Batang berjuntai ke.. Kuala Selangor ke..

Orang pasti pergi...

:)

**sekian sahaja angan angan saya di hari Khamis :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Kami ke PD!

Saja jalan-jalan during school holiday...





Anda ke mana..? :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Cuti-cuti @ PSN (program cuti sekolah di PSN)

Here's a snippet info.

Program 'cuti-cuti @ PSN' telah berlangsung sejak isnin lalu hingga ahad ini (3 jun).

Antara aktiviti ditawarkan untuk para pengunjung psn adalah:

Dino origami



Dino pop up card



Dan lain lain...









Jumpa di sana!!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)