Pages

Search This Blog

Persediaan untuk pulang ke kampung untuk berhari raya

Assalamualaikum,

Siapa dah balik kampung, angkat tangan!!!

Saya rasa paling awal pun mungkin next week kot.

Saya...? Saya tak tahu lagi...

Anyway, apa persediaan untuk pulang ke kampung halaman yang PERLU anda fikirkan dan consider...?

Untuk yang ada anak kecil / bayi, biasalah, tentu kena bawa semua kelengkapan...

-puting (bagi baby yang hisap puting)
-susu, botol, pembasuh botol...
-buaian (bagi baby yang tak boleh tidur tanpa buaian)
-blanket (untuk alas baby)
-selimut / blanket
-baju secukupnya
-pampers secukupnya (atau cloth diapers)
-toiletries baby (sabun mandi, shampoo, baby oil, bedak)
-ubatan.. (satu yang saya suka ialah Angel Baby Bottom Balm... memang bagus untuk cure nappy rash)

and then biasanya saya akan bawa paracetamol, ubat selsema dan batuk, beserta thermometer sekali, oh ya, dan Kool Fever sekali.

-biskut-biskutan baby... kalau baby bole makan, saya pernah bawa BLENDER! untuk blend nasi jadi bubur nasi.. hihihi (cth: Baby Bites)

-mainan (ok ini terpulang la, kalau rasa takut mainan tu mahal, dan menjadi rebutan, tak payah bawak. diulangi, TAK PAYAH bawa. bawa yang murah2 je.. at least kalau anak buah tengok dan rampas mainan tu, kita tak ralat sangat.. :)

dan...

tahu tak, apa...?

NUTRIFERON!

ya, ini untuk SEISI KELUARGA.

Kalau mula rasa macam nak demam, selsema atau batuk, boleh makan ini.

untuk baby bagi jilat-jilat je...

Apa kegunaan NUTRIFERON? 

Gunanya dia untuk BOOST kita punya immune system..

Setakat ini NUTRIFERON memang tidak pernah mengecewakan la..

anak nak demam, terus tak jadi demam :)

So, kalau nak, boleh hubungi saya ya...

Boleh hubungi saya melalui sms/whatsapp : 0163236394 atau email : sitizuhaini@gmail.com

Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)