Pages

Search This Blog

V is for vitamins! Vitamin terbaik untuk kanak-kanak!

Assalamualaikum,

Wah... Semua sedang dalam mood raya...

Anyway, di sini saya nak cerita sikit, mengenai Vitamin....

Vitamin Kanak-kanak. (saya pernah cerita dulu.... takpe, kita recap semula)

Ye, kanak-kanak.

Sebenarnya, saya ada baca yang "tiada kanak-kanak yang perlu pada makanan tambahan / makanan supplemen / vitamin, selagi mereka memakan makanan yang seimbang (diet seimbang)." masalahnya, anak-anak kita merupakan 'picky eater'. Mereka sungguh cerewet terutamanya dalam hal makanan.

tengok sahaja Alia.

"Sayur tak nak, ya, Ibu."

 Aduhai... macam mana nak dapat serat, kalau tak makan sayur..? and dalam sayur jugalah banyak vitamin...

So, macam mana nak buat?

Takkan nak paksa juga..?

Atau sumbat sayur dalam ayam so that bila dia makan ayam, dia telan sekali sayur.. heheheheh :)

Anyway, solutionnya adalah...

memberinya vitamin!

jangan risau.

vitamin kanak-kanak ada macam-macam jenis.

ada yang chewable.. ada yang bancuh dalam susu/jus.. ada juga yang kunyah.

Jom kita tengok vitamin ikut peringkat umur:

Umur 1 - 3 tahun : Meal Shake dan Omega Guard

Umur 4 - 12 tahun : VitaLea for children, Vita C Chewable, Meal Shake dan Omega Guard

Umur 13 tahun ke atas : Nutriferon, B- Complex, Vita-C, Carotomax, Vita E dan Vitalea.

Kalau Meal Shake tu kita boleh masukkan dalam susu (kalau minum susu dalam botol, boleh add in)

Kalau yang Omega Guard tu kita boleh suruh dia kunyah-kunyah je (dengan syarat, anak tu dah pandai mengunyah!)

yang 4 tahun ke atas tu rasanya dah tak ada masalah... :)

SO, jom kita bagi anak-anak kita makan makanan tambahan, iaitu vitamin...

Semoga dengan memakan vitamin, mereka akan lebih bertenaga, alert dan cergas, serta lebih sihat, insya Allah.

Berminat? Boleh hubungi saya melalui sms/whatsapp : 0163236394 atau email : sitizuhaini@gmail.com

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)