Pages

Search This Blog

Mayday! Mayday! KLCC terbakar!!!!

Assalamualaikum.....

Beberapa hari lalu kita digemparkan dengan berita KLCC terbakar!

Saya ada dengar bahawa ia disebabkan oleh kebakaran yang berlaku di dapur restoran Chinoz. (Chinoz? tak pernah la pula jejak kaki ke restoran tersebut... sedap tak?)

Berita lanjut ada di sini... gambar pun ihsan laman web informasi.my.

Anyway, di Pusat Sains pun apa kurangnya.

Waktu operasi PSN adalah setiap hari kecuali hari Jumaat. Ini bermakna, kami buka 6 hari dalam seminggu, pada pukul 9 pagi hingga 5 petang. Pelawat yang datang pelbagai agama, bangsa dan bermacam-macam warganegara.

So kami juga perlu equipt diri kami dengan pengetahuan pertolongan cemas. At least kalau terluka atau tercedera, tahu apa yang hendak dilakukan.

Ini gambar insiden yang berlaku pada musim cuti sekolah hari itu.

Ada pelajar lelaki tercedera dan dihantar ke PPUM untuk rawatan lanjut.

Saya ingin menggalakkan semua ibu bapa di luar sana untuk turut mempelajari ilmu pertolongan cemas. Hal ini boleh menyelamatkan nyawa (diri sendiri, pasangan kita dan juga yang lagi penting, anak-anak kita).

So, marilah kita sama-sama lengkapkan diri kita dengan ilmu pertolongan cemas seperti lilitan / bandage, pertolongan sekiranya tercekik, pengsan, dan sebagainya.

This is crucial because we'll never know when our knowledge will be needed (and applied).

Sekian dahulu buat kali ini....

Salam hujung minggu! :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Jom Join EARTH HOUR Esok!!!!

Assalamualaikum....

Semalam tengok berita.

Ada spokeperson cerita serba sedikit mengenai Earth Hour.

Then saya terfikir. Bila Earth Hour 2012?

Rupanya hasil dari carian di Google, Earth Hour 2012 adalah pada ESOK!!!!

31 Mac 2012, jam 8.30 hingga 9.30 malam

Hish!

Nasib baik tak terlepas keretapi!

Anyway, jom kita sama-sama bergelap selama sejam esok!
:)

Kalau tak silap, di Sunway Piramid ada buat sambutan sikit...

info di sini:

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Nak tengok Alia tulis nama dia sendiri?

Tada!!!



Dia tulis pakai ipad :)

Macam mana nak bagi anak 'ringan mulut'?

Assalamualaikum.....

Saya susah hati la.

Ini budak tak reti nak bercakap dengan orang...

Kalau dengan kita (family) ok.

Tapi kalau berjumpa dengan orang asing dia akan diam je..

Orang tanya nama pun tak nak cakap..

Aduhai...

Macam mana nak bagi dia talkative ya...?

Saya ingat kalau dia masuk tadika, akan mula start building up her confidence.

Tapi nampaknya sama juga..

hmm....

Any ideas...?

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Penyakit Appendiks

Assalamualaikum.....

Sebenarnya last week i was having a pain in my stomach.

it was really bad.

So saya ke klinik.

klinik kata either :

-Pregnancy ektopik (mengandung di luar rahim)

atau

-urine infection

So saya pun disuruh memberi sampel urine, dan alhamdulillah, tak pregnant (so tidak ektopik pregnancy), urine tiada infection dan tiada batu karang.

So klinik pun kata mungkin cyst atau appendix.

saya pun di refer ke hospital.

Saya ke hospital swasta terdekat sebab malas menunggu...di sana saya berjumpa pakar dan pakar suruh puasa...

keesokan harinya buat ultrasound.. urine test dan blood test.

ultrasound menunjukkan tiada cyst. alhamdulillah.

blood test mengatakan ada sikit infection.

Doctor kata ada appendix.

Saya kata mana tau? Jom la check!

Doc kata, tak ada specific test yang boleh dibuat untuk mengesan appendix.

kalau ada pun, tau-tau dah rupture.. (aduhai!)

So doc kata rasa-rasa ni tak severe..

Nah, makan ubat antibiotik.

So saya pun on medication la selama seminggu...

Alhamdulillah, setakat ni tak sakit lagi..

Kalau sakit lagi, nanti saya terus 'check in' di hospital tersebut :)


Ni info on Appendiks (ambil dari http://herbalis.wordpress.com/2011/02/05/appendiks/):

Apa itu Apendiks?
Apendiks ialah tiub berhujung buntu yang pendek , kurus dan tersemat pada hujung sekum. Fungsinya tidak diketahui oleh manusia. Bengkak pada apendiks di panggil Radang Appendiks gambar rajah bahagian abdomen (bhg hujung usus sekum-apendiks)

Apa itu Radang Appendiks?
Radang appendiks ialah satu keadaan di mana appendiks menjadi bengkak

Apakah Penyebab Radang Apendiks?
Tidak diketahui sebabnya. Kadangkala mungkin di sebabkan appendiks tersumbat oleh sisa makanan atau bengkak pada kelenjar limpa.

Apakah Tanda atau Gejala Radang Apendiks?
Gejala:

* Gejala utama ialah sakit di perut (abdomen). Sakit bermula di bahagian pusat tengah dan kemudian ke bahagian bawah kanan perut (abdomen). Sakit akan bertambah apabila bergerak, batuk atau bersin.

Gejala Lain yang berkaitan

* Demam (selalunya demam rendah tetapi boleh menjadi tinggi)
* Loya dan kadang-kala muntah
* Sembelit atau cirit-birit
* Kurang selera makan
* Abdomen membengkak

Tanda-Tanda:

* Sakit apabila menekan secara perlahan di bahagian bawah kanan perut.
* Bertambah sakit apabila tekanan tersebut dilepaskan

Ujian:

* Ujian Darah untuk mengesan tanda jangkitan
* Ujian Kencing untuk mengesan jangkitan salur kencing

Tiada satu ujian khusus untuk membuat dignosa penyakit Radang appendiks. Diagnosa biasanya dibuat melalui penilaian klinikal. Diagnosa boleh menjadi sukar pada kanak-kanak dan orang tua.

Apakah Bahayanya Radang Appendiks?
Risiko untuk mendapat komplikasi akan berlaku jika Radang appendiks tidak dirawat dengan cepat seperti:-

* Pecah atau penembusan (perforation) pada appendiks, bolos atau keluarnya najis ke dalam perut dan menyebabkan jangkitan di lapisan perut (Peritonitis) dan boleh membawa maut.
* Himpunan nanah yang terbendung oleh tisu-tisu yang rosak dan bengkak



Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Saya nak cari kabinet macam ini... Di mana ada?

Assalamualaikum...

Saya rasa rumah saya perlu cabinet for storage.

Macam ini...


Atau ini...




Comel je kalau nak stack barang-barang.

Ini dari katalog Ikea. So paham paham je la harganya..

Saya ingat kalau setakat papan tu dan paku, sebenarnya boleh dpt lagi murah patutnya..

Ni nak survey kedai perabot lain..

Di mana ada kabinet macam ni :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Apps Draw Something yang sangat best!

Assalamualaikum...

U all dah try?

Best giler!!!!

Cuba yg free version...






Saya juga ajar Alia mengenal huruf melalui game ni :)

:)

Cuba ya!!!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Tak sabar sabar nak ke sekolah

Assalamualaikum..

Hai, x sabar sabar nak ke sekolah ke Alia oi...

:)





Posted using BlogPress from my iPhone

Alia tak sihat pula...

Assalamualaikum...

Hari ini tak berapa ada update.

Sebab malam tadi tak berapa tidur..

Alia tiba-tiba demam.

Dia selalu jadi gitu..

Kalau selsema dan batuk je, sure demam pun datang..

So bila dia nak tidur semalam, dah rasa panas..

bagi paracetamol.. lap satu badan.. pakaikan KOOL FEVER (children punya tak dak. ada Ariff punya. so rembat yang tu je lah..)

Alhamdulillah, pagi tadi dah mula sejuk.

Tapi hari ni dia tak ke sekolah.

ingat nak tumpang di rumah babysitter Ariff saja.

Dia tak mahu pula.

SO kena hantar rumah atuk..

hmm...

Nanti lunch akan jenguk dia pula..

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Ditegur orang kurang siuman!!!!

Assalamualaikum.....

Situasinya begini..

masa: dalam pukul 9 mlm
lokasi: di salah sebuah restoran mamak di kawasan perumahan saya

saya dan keluarga baru sahaja habis dinner.

En suami dan alia pergi settlekan pembayaran.

saya memangku Ariff yang nyenyak tidur.

tiba-tiba kedengaran satu suara dari belakang:

"e eh... dah tidur dia ya..?"

saya menoleh.

ada seorang gentleman, pakai baju jersey, pakai spek, saya tak kenal.

saya kata : Ye..

Dia tanya:

"cik abang mana?"

saya kata: ada, tu tengah bayar.. (saya ingat kawan suami.. tapi macam pelik, pergi la borak ngan suami saya.. buat apa borak ngan saya.. ye tak..?)

"ha.. nak kena letak ni.. atas buaian ke.. atas katil ke.. kesian dia.."

saya diam je..

" ye la, dia dah penat satu hari, main, kan..?"

saya diam je lagi..

Selepas tu dia macam nak berkata-kata lagi..

Tapi agaknya dia perasan saya dah buat muka pelik dan tak berapa nak layan dia, dia pun berlalu...

dan dalam lima saat lepas tu, suami pun sampai!

cheh! if only u were sooner, babe...

Sure suami leh interbiu 'kawan' dia tadi tuh.. hahahahah

anyway, saya tak risau sangat sebab tak nampak macam dia boleh mendatangkan threat. macam dia tak da nak sentuh2 anak kita ke..

kalau ada, sure saya angkat punggung time tu gak!

tapi kesian la, muda-muda lagi urat dah putus...

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Nanti masuk melaka!

Assalamualaikum...

Saya dan ayah Alia selalu bergurau dengan dia..

sampai lah satu hari tu, dia agak tension, sampaikan dia boleh reply pada kami:

" Nanti masuk MELAKA baru tahu!"

mula-mulanya kami blur juga la.. melaka apa ni..?

A famosa ke..? Parameswara..?

Rupanya NERAKA!

aduhai....

comel je dia sebut melaka tu... :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Flowers..


Assalamualaikum...

Although i'm a biologist, tapi i tak suka tanam pokok..

Sebabnya, pokok selalu mati..

orang tua-tua kata 'Tangan panas'..

hmm.. entahla..

baik beli di kedai.

tak payah tanam... :)
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Eat while you can!!!

Assalamualaikum...

Food, who doesn't love food..?

Hmm...

For me, i am holding on to the principe - Eat while you can!!!! :)

Yes, ever heard 'healthy before u become sick' ..?

So we need to eat whatever that we want before we were sick/old/died.

Forget diets... sugar... too much carbs... etc

Just for one day, let's go ahead and EAT whatever your heart desire!!!

:)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Mewujudkan budaya Safety First!!!

Assalamualaikum.

Aduhai. Hari-hari terbaca berita budak meninggal.

Start dengan kes Dirang yg menyayat hati, and then semalam pula ada kes bayi setahun setengah lemas sebab ibunya duk membasuh baju.. Kes budak 2 tahun lemas di titiwangsa..

Hmm...

Notice a pattern?

Safety sangatla tak diendahkan!

Sebenarnya apa saja yang kita nak buat, safety should always comes first!!!

Apa sekali pun!

That's why kalau nak buat kerja rumah sekalipun, make sure our kids are in good hands / in good condition.

Don't gamble.

Dan jangan la nak harapkan budak 4 atau 5 tahun untuk tolong tengok2kan bayi.. Depa mana la reti..

So biasanya kalau susah sangat, saya biasanya letak si Ariff di dapur. At least he is in our sight!

Macam tu juga pada anak anak di pasaraya. Parents kadang2 komplen budak-budak suka lari lari. Then, ambil inisiatif, beli tali pengikat ke macam ini...



Atau pegang tangan mereka ke...

Anyway, whatever it is, SAFETY should always be FIRST!!!!!

Wassalam...

A gentle reminder for me and for you, parents out there....

- Posted using BlogPress from my iPhone

Photo of the day! (Fun Science Programme)

Assalamualaikum.....

Well, semalam saya sedang menangkap-nangkap gambar para pelawat sedang menyertai program dan aktiviti yang disediakan sempena Fun Science Programme atau Syoknya Sains!

And then, saya terlihat ini...

Dan saya terus menobatkannya sebagai PHOTO OF THE DAY!

Sebabnya?

Exhibit ini kalau u all perasan adalah besi gelung yang kita kena bawa dari bawah ke atas tanpa menyentuh besi zig zag, dan jika tersentuh, buzzer akan berbunyi.

Pakcik berumur ini kelihatan sangat gembira bermain exhibit ini. Dan sila perhatikan expression budak lelaki yang memandang ke arah pakcik ini. Seolah-olah kagum dengan kehebatan pakcik ini... :)

And that is really sweet.

:)

Science is really a lifelong learning :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Mana lagi bagus...? Samsung atau Apple?

Assalamualaikum.....

Memandangkan saya seorang peminat gadget, maka saya biasa ditanyakan soalan di atas...

Samsung ke Apple lagi bagus..?

Mana lagi bagus, Samsung Galaxy Tab ke Ipad?

yes, people are comparing those two. kalau nak ikutkan banyak je smartphones dan tablet lain, such as HTC, Sony E dll.

Sebenarnya gadjet2 begini, tepuk dada tanya selera.

Ada sesetengah orang suka makan KFC, ada orang suka McD, ada suka Pizza Hut dan ada suka Kenny Rogers.

Dan, gadjet2 ini juga ada pro dan kontra dia..

So kalau nak beli, one thing for sure:

1. KNOW WHAT YOU WANT

selidik dahulu apa kehendak. Then baru cari gadjet

2. CHECK YOUR POCKET

oh.. of course, no money, no talk!

Walaupun Apple punya produk (iPhone, iPad, dan lain-lain) agak pricey (mahal) berbanding Samsung, namun satu perkara yang bagusnya tentang Apple ialah harga dia maintain.

Contoh, iPad. Meskipun sekarang ini sudah keluar iPad 3 (atau lebih dikenali sebagai The New iPad), namun, harga iPad 2 masih maintain dalam region Rm1k (retail price RM1,400+-). So it is a good sign to you, buyers! :)

3. KNOW THE FUNCTIONS AND LIMITATIONS

satu yang saya perasan, sesetengah pengguna smartphones/tablet, TIDAK TAHU apa keupayaan phone atau tablet mereka. Macam iPad, dengan apps seperti aNote, macam-macam yang anda boleh buat, termasuklah, mengedit gambar, menulis nota, mencatat minit mesyuarat dan lain-lain.

Secara amnya, tak kenal maka tak cinta.

Saya masih belum jatuh cinta lagi pada Samsung.

Yes, i am an Apple lover! :)

Dan, betul, seperti yang pernah rakan saya maklum pada saya, Once you've tried Apple, you'll never look at anything else!

Dan, betul!

Start dengan iPhone, saya boleh terima call, sms dan melayari internet.

Namun, saya dapati membalas email yang panjang lebar agak payah sebab jari ku besar, dan phone tu kecil.

So beli iPad. Ha! besar.. so dapat email dan melayari internet dengan jayanya!

Dan dapat tulis nota nota penting ketika dalam meeting dengan jayanya :)

Lepas ni nak beli Mac Book Air pula! :)

Kenapa saya suka Apple?

Sebab :

-User friendly
-Mudah pakai
-Apps semua dipantau oleh Apple (compare to Samsung dan android lain, banyak apps yang crash dan ada bugs)
dan sebab yang lain...

sebab dia BEST!

hihihihihihi :)

***Pendapat di atas hanyalah pandangan dan pendapat saya semata-mata... :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Program Syoknya Sains atau 'Fun Science Programme' di Pusat Sains Negara

Assalamualaikum.....

Bersempena dengan program cuti sekolah ini, Pusat Sains Negara telah merangka satu program yang dinamakan Syoknya Sains atau Fun Science Programme.

Ia adalah sebagai value add to exhibition galleries dan activities yang sedia ada di PSN.

Antara aktiviti yang dijalankan adalah:
-
Art Meets Science
-
Origami
-
Warna
-
Paper Plane
-
Robot
-
Hands on! Hearts on! Minds on!
:)

Semua aktiviti adalah PERCUMA dan barang-barang semua boleh dibawa pulang :)

Hanya ini je yang DIJUAL.

Sebiji fosil berharga RM1
:)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Tadika Alia melawat Pusat Sains Negara!!!! :)

Assalamualaikum.

Last week tadika Alia melawat Pusat Sains Negara...

Hihihi...

Dan saya pun jadi la fotografer tak bertauliah...

:)

Zoom sikit...

:)

Nota kaki: Cuti Sekolah ini ada program Syoknya Sains! atau Fun Science... banyak aktiviti boleh disertai... Jumpa di sana!!! :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Bilakah bayi mula reti minum pakai straw

Assalamualaikum...

Saya pun tak tahu bayi bila yang start reti minum pakai straw.

Tahu tahu je, diorang dah reti...

So bila saya beli air kotak Milo (biasa memang akan beli, each time ayah Alia isi minyak di Shell...)

So saya saja test Ariff, reti ke idak.

Sebabnya, kita nak minum, dia pun sibuk nak minum.

So satu hari tu (last week kot) saya saja bagi dia minum.

Nak sangat straw, nah! Ambik!

To my surprise, dia reti sedut!

Oh, at one year and 2 months old, Ariff reti minum pakai straw.

Tapi kadang-kadang tu dia tak berapa reti lagi.

So instead of sucking, dia pi blow.

So sometimes still kena pantau dia minum air kotak :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Jom update iPhone!

Salam...

Khabarnya software iPhone ada update...

Tapi saya dah cuba a few times, x berjaya juga...

Nanti nak tanya my sis nanti apa silapnya...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Lagu-lagu Adele

Salam...

Siapa tak kenal Adele, angkat tangan!!!!
(pic from adele.tv)

Anyway, saya pun tak kenal sangat..

Cuma saya tahu dia punya lagu sedap-sedap..

Tak silap ada lagu yang menang Grammy Award..

antara lagu dia yang sedap adalah:

-Set Fire to the rain

-Someone like you

-Rolling in deep
:)

So kalau tak pernah dengar lagi, i guess better cuba dengar..

sedap... :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com?
Please click here

Wordless

Salam...
Wordless Wednesday...
Dua beradik...
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Homework Alia.... Owh...

Salam...

Hari-hari Alia ada homework.

Saya tak kisah...

cuma kisah bila tengok dalam buku Alia, ada mark " ? ".

Sentap betul!

terkejut pun ada...

bila tengok punya tengok, rupanya tu buku bahasa Arab Alia..

Cikgu dia ajar nombor dalam bahasa Arab..

Wahidun satu...

Ithnani dua...

Tang Wahidun tu, Alia tak reti tulis..

Come on la, what did u expect budak lima tahun untuk reti tulih ke..?

At least buat la dot dot ke...

Boleh la dia follow.. ye tak..?

so, sampai tang Thalathatun dan Arba 'atun, ibu dia ajar dia tulih! :)
Hambek!
:)

hihihihihi.....

**sori ye, saya rasa saya dulu time sekolah agama (darjah satu atau dua) baru reti tulih bahasa arab / tulisan jawi...

tadika saya tak reti...
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Bye bye Actroid....

Salam....

Tempoh pameran The Encyclopedia of the Actroid nak habis dah...

8th March ni last.

So nanti kita tengok pula pameran apa lepas ni at pusat sains ya :)

Bye Actroid!!!!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Program Family Innovation Movement (FIM) oleh Pusat Sains Negara di 6 zon di seluruh negara!

Salam...

Nak war-warkan di sini, bahawa Pusat Sains Negara bakal mengadakan program Family Innovation Movement (FIM) dan program ini bakal dijalankan di 6 zon mengikut kalendar Karnival sains dan Inovasi MOSTI di bawah ini.

Penyertaan terbuka kepada individu dari umur 5 tahun ke atas, sekolah rendah, sekolah menengah, remaja, ibu bapa dan dewasa.

Melalui program ini, para peserta akan berpeluang untuk merekacipta produk-produk dan berinovasi.

Borang penyertaan dan maklumat lanjut boleh didapati di website FIM iaitu di www.psn.gov.my/fim
ataupun melalui laman web facebook FIM iaitu www.facebook.com/fimpsn atau Twitter (www.twitter.com/fim_psn)

Jumpa anda di sana!!!!!
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Pengaruh Roda-Roda Kuala Lumpur

Salam...


Kami bukan peminat tegar cerita Roda-Roda Kuala Lumpur...


Biasanya saya akan lagi rela buka channel masakan atau AXN...

Tapi kadang-kadang bila remote ada pada en suami, so jawabnya terpaksa tengok lah A Galak, Serina, Memey dan polis-polis yang lain...

lately Alia suka buat ini..

Saya tanya dia.. ..

Kenapa yaya buat gitu..

dia kata "Macam Polis la ibu!"

oh.. ok.. anak aku nak jadi polis,kah...?

Apa-apa la anak oi... asalkan halal... :)

Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Bermandi manda....

Salam...
Alia suka sangat pergi hotel "... yang ada kolam".
Kalau hotel tak ada kolam, bagi dia tak best...
Sabar je lah..
Anyway, New Pacific Hotel baru-baru ini ada pool (alhamdulillah!) sebab, hotel di KB yang ada swimming pool hanyalah Renaissance, New Pacific Hotel dan The Regency Hotel.
So, kami ambil masa sikit tuk bawa Alia bermain-main air....
:)
Nasib baik Atuk ada... so Atuk la tolong jaga Ariff sementara ibu menangkap gambar dan berbasah-basahan dengan alia :)
Tq atuk!
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Negaraku......

Salam...
Tiba-tiba kedengaran...
"Rahmat Bahagia..
Tuhan.. kurnia kan..."
Rupanya Alia sedang menyanyi!
Wah.. patriotik giler anak aku.. hihihihi
rupanya di tadika, Alia telah didedahkan dengan lagu Negaraku...
Betul la kata orang, budak2 umur ni mudah nak diajar...
they absorp je....
senang je diorang hafal..
lepas ni nak ajar sifir lah! :)
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Jom bawa kereta!

Salam...
Ariff dah mula menunjukkan minatnya terhadap driving...
pantang kita letak di stereng...
mesti begini rupa dia!
seronok betul!
:)
Nanti dah cukup umur, boleh ambil lesen, ya, nak.... :D
Would you like to place an Advert on My-ALia.com? Please click here

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)