Pages

Search This Blog

Vitamin untuk Kanak-kanak : Perlukah?

Assalamualaikum.

Ada yang bertanya saya, "Perlukah memberi anak anak makan supplement?"

Sebenarnya pokok pangkalnya begini.

Sekiranya anak anda mendapat khasiat dan nutrient serta makan gizi seimbang SETIAP HARI, then, bagi saya tak perlu lagi mengambil apa apa supplement atau vitamin.

Namun, sekiranya tidak mencukupi, dan anda mempunyai anak yang 'memilih' (fussy eater), anda akan mendapati tubuh badan anak anda tidak mendapat semua nutrien yang diperlukan.

Sebagai contoh, anak saya, Alia.

Dia kalau makan nasi ayam memang suka sangat. Tapi hanya makan ayam, nasi dan sup.

Sayur sayuran ditolak ketepi.

So, macam mana nak paksa dia makan, kalau dia tak mahu?

Salah satu cara ialah dengan pujukan, atau umpan, tapi at one point, rasa payah la nak umpan je dengan toys dll setiap masa..

So apa yang saya buat adalah, saya bagi Alia supplement.

Setiap hari beliau (5 tahun) akan mengambil sebiji Vitalea Chewable dan Vita C Chewable.

Vita C rasanya agak masam, tapi dia suka. so, baguslah!

Meal Shake pula saya campur dalam susu Alia.

So, itu je!

Mudah kan...?

Alhamdulillah, setakat ni Alia jarang demam atau terkena jangkitan selsema dan batuk...

So, anda pun boleh merubah tahap kesihatan anak anda, jika anda mahu!

Jom, dapatkan vitamin anda hari ini dengan harga promosi :)

Hubungi saya sekarang...

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Dah makan set kulit cantik tapi tak berkesan?

Assalamualaikum.

Saya telah ditanya oleh soalan seperti di atas.

Customer saya (Cik X) telah membeli set Kulit Cantik (iaitu vitamin B, C dan E) untuk mendapatkan kulit yang:

-kurang jerawat
-kurang jeragat
-berseri dan tidak kusam
-cantik.

Ye, senang cerita nak kulit yang cantik :)

So, bila beliau dah consume set ini, ada feedback yang kurang enak, iaitu kulitnya masih sama seperti dahulu.

So, bila jadi begini, kita kena check...

adakah:

-makan vitamin ikut waktu yang dicadangkan supaya badan mendapat vitamin yang tepat pada masanya
-minum air secukupnya supaya supplement mudah diserap badan
-supplement yang diambil tidak mencukupi.

Supplement yang diambil tidak mencukupi?

Macam mana tu?

Sebenarnya tubuh badan semua orang berbeza dari segi keperluan zat, vitamin dan mineral.

So ada juga sesetengah wanita (individu) yang tidak cukup hanya sekadar mengambil tiga vitamin tersebut sahaja.

Sebenarnya yang tiga vitamin tu adalah pakej BAJET.

Kalau ada peruntukan lebih sikit, sebenarnya boleh add on dengan Energizing Soy Protein

dan

Collagen Powder

So, sudahnya begitulah.. biasanya kalau ambil, mesti ada perubahan. Sebab kalau tak ada perubahan, tak perlu la ambil supplement, betul tak..? Cuma yang membezakan BANYAK atau SIKIT perubahan tersebut, depends on tahap penerimaan setiap individu terhadap vitamin tersebut..

Sekian.. :)

Anda kalau ada kemusykilan tentang supplement boleh tanya saya ya!

FREE CONSULTATION untuk semua customer saya :)


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Vitamin untuk tingkatkan kesuburan

Assalamualaikum.

Yes, sebenarnya benarlah seperti apa yang dikata :

"You are what you eat"

maksudnya, apa yang anda makan, itulah yang akan membentuk anda.

So, anda perlu perhatikan apa sahaja yang anda makan.

Ini kerana semua yang kita makan akan memberi kalori, zat dan vitamin kepada tubuh badan kita.

Ya, sel sel dalam badan pun perlukan makanan.

So, kita perlulah mengambil makanan yang mempunyai zat yang diperlukan oleh badan kita.

Bagaimana pula dengan kesuburan?

Sebenarnya ia berkaitan dengan hormon di dalam badan.

Hormon yang dirembeskan oleh wanita (estrogen dan progesteron) dan oleh lelaki (testosteron) dipengaruhi oleh apa yang kita makan.

Oleh yang demikian, anda pernah dengar "teori orang tua tua" :

-kalau nak dapat anak lelaki, kena makan banyak seafood (makanan laut)

dan sebagainya.

So, kadang-kadang teori tersebut boleh digunapakai kerana makanan tersebut mengandungi zat dan garam galian yang diperlukan, namun, sampai bila nak makan sea food..? betul tak..?

So, salah satu cara yang lebih mudah adalah dengan mengambil supplement. :)

Untuk para wanita, untuk meningkatkan kesuburan, anda bolehlah mengambil vitamin di bawah ini:

Vitamin B Complex
-baik untuk meredakan senggugut, masalah hormon, melegakan stress dan bagus untuk kesihatan saraf

Vitamin E
-Meningkatkan kelestarian tenaga sewaktu hubungan intim

Alfalfa
-mempunyai pelbagai nutrisi yang memainkan peranan penting dalam mencuci darah, hati dan usus
-melegakan keletihan

GLA Complex
-GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simtom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

dan para lelaki pula boleh mengambil vitamin ini:

Vitamin E
-Vitamin E dapat mempertingkatkan bilangan sperma yang dihasilkan
-Meningkatkan kelestarian tenaga sewaktu hubungan intim

Alfalfa
-mempunyai pelbagai nutrisi yang memainkan peranan penting dalam mencuci darah, hati dan usus

-melegakan keletihan

Zinc
-Pengambilan zinc untuk jangka masa yang panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, dan meninggikan kiraan sperma.

:)

Anda bolehlah menghubungi saya untuk mendapatkan vitamin-vitamin di atas pada harga istimewa :)
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Cara atasi kulit kusam

Assalamualaikum,

Baru baru ini saya ada terima pertanyaan dari teman sepejabat..

Beliau berkulit cerah, namun, kelihatan agak kusam.

So, saya ditanya macam mana nak mengatasi masalah kulit kusam dengan memberikannya berseri-seri dan kelihatan lebih cantik.

So, saya berilah beberapa cadangan.

Sebenarnya cadangan yang saya berikan mengikut bajet anda...

Kalau ada bajet lebih, ambil Collagen Powder. Memang mahal sikit, tapi berkesan!

Kalau bajet biasa biasa aje, boleh ambil ESP.

ESP memang lah memberikan tenaga, di samping mengembalikan seri wajah...

Kalau bajet amatlah sedikit, boleh ambil set kulit cantik.

Ada Vitamin B Complex, Vitamin C, dan Vitamin E.

Kalau nak best, ambil semua! ahahahaha....

Anyway, for best result boleh ambil B, C, dan E sekali dengan ESP atau collagen

Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan vitamin anda!




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)