Pages

Search This Blog

Alia dan puasa

Alhamdulillah..

pejam celik pejam celik.. dah seminggu kita berpuasa!

Alia macam mana...?

well, for a 6 year old girl, saya rasa ok la...

hari pertama dia kata dia berpuasa..

tapi bila di Bazar Ramadhan, dia sibuk minta air dan donut.

So, kiranya dia puasa 3/4 hari kot...

hari ke dua, cikgu sekolah dia awal awal lagi bagitahu "Alia tak puasa hari ni.."

So, i assume dia makan di sekolah...

dan weekends, memang tak puasa...

so, macam tu lah..

tapi best juga, bagi dia idea berpuasa... bersahur.. dan berbuka...

hopefully tahun tahun yang mendatang ni, dia lagi kental untuk berpuasa :)



Tips menghadapi JEREBU

Salam,

Berjerebu...?

Jom kita tengok apa langkah-langkah yang kita boleh ambil:

1. Minum air banyak banyak

2. pastikan jauhi dari sebarang aktiviti di luar bangunan.

3. Kalau terpaksa berada di luar bangunan, sila pastikan anda memakai 'mask' atau topeng

4. Kalau terasa seperti sesak nafas yang berpanjangan, boleh berjumpa dengan doktor untuk rawatan lanjut

So, jom kita jaga kesihatan !!! :)

Panduan pemilihan telefon pintar (smart phone)

Assalamualaikum.

Artikel ini ditulis khas buat seorang rakan yang sedang berkira-kira untuk membeli sebuah telefon pintar (smart phone).

Ok. Nak beli phone baru bukan lah sukar.

Namun, untuk menghindari dari melakukan salah pilihan, jom kita tengok beberapa tips dalam membeli sebuah telefon pintar.

1. Tujuan

Tujuan membeli phone adalah sangat penting.

Macam saya, saya beli phone yang boleh saya guna untuk reply email, dan tak terlalu rendah pixel supaya gambar yang ditangkap cantik.

Macam anda, sila tepuk dada, tanya selera.

Apa ciri-ciri yang anda mahu...?

-nak phone yang boleh buat video call?

-nak phone yang skrinnya besar?

-nak phone yang kamera dia high spec?

dan lain-lain.

So, make sure ANDA TAHU APA YANG ANDA MAHU dari phone tersebut.

2. Bajet

Ye, disamping angan-angan, anda perlu tahu limitation anda. Perlu tahu berapa estimation dari segi kewangan yang anda mampu labur untuk memiliki phone tersebut.

Ini adalah penting, supaya anda berpijak di dunia yang nyata

3. Jenis (model, brand, spec)

ok, bila dah tahu nak phone macam mana, dah tahu berapa ringgit yang ada dalam tangan, so mudah lah anda untuk pergi survey smart phones di kedai.

Kalau tanya saya, saya rasa smart phones yang saya rasa ramai pakai adalah iPhone dan SAMSUNG.

iPhone 


iPhone saya rasa sangat user friendly. So kalau anda jenis yang mala nak explore phone, iPhone sangat bagus, kerana ia sangat straight forward dan mudah untuk digunakan.

Namun, ia ada satu jenis je. iPhone. Model lama : iPhone 4, iPhone 4s.

Model terbaru di pasaran : iPhone 5 (RM2,199 - RM2,799) harga berbeza ikut memory phone yang ditawarkan

SAMSUNG 

Samsung paling bagus dari segi kepelbagaian model dan range harga.

model yang paling murah, ada la dalam RM300... dan paling mahal dalam RM2199 (lebih kurang)

So, anda boleh lah opt for this option kalau bajet anda bawah RM2,000

4. Line

sebenarnya, kalau anda perasan, LAGI MURAH kalau beli phone DENGAN LINE sekali.

So, contohnya anda nak beli iPhone 5,

Kalau anda survey, beli iPhone 5 dengan Maxis / Digi / Celcom lagi murah apabila anda subscribe dengan line.

Anda jangan risau, meskipun anda sedang menggunakan line Digi (016 xx), anda boleh je beli phone + line dari Maxis, dan minta Maxis tukar nombor tersebut menggunakan nombor Digi anda (016 xx) tersebut.

Bil akan dikeluarkan oleh Maxis, dan coverage adalah menggunakan coverage Maxis, cuma nombor telefon sahaja nombor lama (016 xx).

Pastikan bila anda menggunakan smart phone, minta line yang ada INTERNET PAKEJ. Kadang kadang mereka call it Data Plan.. Internet Line dll.

So, bila anda ambil pakej internet ini, caj menggunakan internet melalui phone adalah murah, berbanding menggunakan line biasa.

Ok, tu je kot tips dari saya..

Ada soalan...? :)



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Tips tambah susu badan

Assalamualaikum..

Saya ada terpandang gambar ini...

Ye, betul. Kalau hendak seribu daya.. :)

Bukan sahaja setakat makan supplement ya, kalau nak tambah susu perlu selalu "create demand", dengan menyusukan bayi secara direct sekerap mungkin, ataupun kalau baby kerap tidur, maka perlulah mengepam sekerap mungkin..

Ini kerana ia akan memberi signal ke otak bahawa "susu diperlukan!!!" Dan hormon akan dirembes agar susu yang lebih banyak dihasilkan.

Cuma satu saranan saya sekiranya anda ingin memberbanyakkan susu badan, jangan sekali kali introduce susu tepung. Ini kerana apabila bayi anda kenyang, susu badan yang dihasilkan pun akan berkurangan dan seterusnya kering.

Hindari dari memberi susu tepung kepada anak anda..

:)

Admin MY-ALIA.COM

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Vitamin untuk suami isteri

**Warning! Remaja dan 18 tahun ke bawah, sila main jauh-jauh... Adult content!!! hahahaha***

Salam,

Saya baru lepas terima sms bertanyakan "vitamin untuk hubungan intim suami isteri"..

Ok, untuk menghangatkan hubungan suami isteri, ada beberapa vitamin yang anda boleh ambil:

1. Vita E Complex


Vitamin E terkenal dengan fungsinya sebagai salah satu antioksidan yang kuat. Namun, ramai tidak tahu yang ia juga memainkan peranan penting dalam menghangatkan lagi hubungan suami isteri.
antaranya:
-mempertingkatkan kemampuan reproduktif (Vitamin E terbukti mampu mempertingkatkan bilangan sperma bagi lelaki dewasa yang mengambil sebanyak 600IU - 800 IU sehari)
Selain menambah bilangan sperma, Vitamin E juga meningkatkan mobiliti dan morfologi sperma. Dalam erti kata lain, ia meningkatkan kuantiti dan kualiti sperma yang dihasilkan.
-Kelestarian tenaga - Vitamin E juga memberikan tenaga (untuk hubungan seksual) dengan membekalkan oksigen yang lebih kepada tubuh badan

2. Alfalfa 


Alfalfa dikatakan sebagai "Raja Tumbuhan", antara fungsinya yang utama ialah membuang toksik dari badan. Namun begitu, ia juga mempunyai fungsi yang lebih kurang sama dengan kacip fatimah, dan untuk para lelaki yang memakannya, ia memberi stamina (dan enhance libido). Ia juga dikatan membantu dalam membesarkan payu dara.

3. Energizing Soy Protein (ESP)


ESP berupaya membekalkan tenaga segera kepada tubuh badan. Oleh yang demikian, suami dan isteri yang mengambilnya, bakal peroleh tenaga meskipun sudah penat seharian di tempat kerja. ESP juga banyak memainkan peranan dalam mengimbangi dan mengawal hormon wanita. Ia juga membantu dalam awet muda dan ia juga dikatakan berupaya memberi payu dara yang lebih anjal.

So, anda berminat hendak dapatkan vitamin-vitamin untuk hubungan intim suami isteri...?

Jom hubungi saya sekarang! 


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Nak kurus cepat lepas bersalin walaupun menyusukan anak?

Assalamualaikum.

Anda mahu kuruskan badan? Anda nak kurus cepat? Anda baru lepas bersalin dan mahu kurus?

Kebanyakan dari kita mahu kurus dengan cepat, mahu kurus tanpa perlu berlapar..

ye.

nak kurus, tapi nak cepat.

kalau boleh, hari ni makan produk kuruskan badan, esok nak kurus dah!

Well, saya tak salahkan anda.. memang anda berhak berasa begitu.

Namun, tak semua boleh kita dapat dalam sekelip mata.

Ada perkara yang memerlukan usaha berterusan.

Apatah lagi sekiranya anda mahukan perut yang kurus, kempis dan pinggang yang ramping.

No pain, no gain.

Tiada short cut dalam dunia ini.

So, salah satu petua yang saya nak turunkan di sini adalah:

Nak kurus kena ada 3.

-buang toksin dalam badan....

bila dah buang, mudah badan anda serap supplement atau vitamin yang anda ambil untuk kurus.

-pecah lemak...

bila dah pecah lemak-lemak yang terdapat dalam badan, anda perlukan tenaga.

-protein..

protein boleh memberi tenaga di samping memberi rasa kenyang, tanpa anda perlu mengikat perut sebenarnya.

Anda boleh makan seperti biasa, tak perlu hadkan jumlah karbohidrat anda.

So, kalau anda individu normal, apa yang anda perlukan adalah:

-CINCH atau ESP (sumber protein)


-LECITHIN (pecah lemak)


-ALFALFA atau HERB LAX (detoks)


Nah! anda dah ada resipi untuk kekal slim, dan kurus...


TAPI, KALAU ANDA BARU LEPAS BERSALIN, Saya cadangkan Herblax dan ALfalfa anda avoid dulu...

Takut baby kekuningan nanti..

Kalau dah dua atau tiga minggu, bolehlah proceed, itupun bukannya HERBLAX ya, tapi ALFALFA.

Ini kerana Alfalfa juga bertindak sebagai Milk Booster.

:)

Apa lagi...? jom hubungi saya sekarang untuk menempah set ini..

(semua pelanggan saya akan mendapat TIPS untuk CEPAT KURUS dan cara cara memakan dan jadual pemakanan yang teratur dan seimbang!!)


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Antioksidan terhebat di pasaran

Salam,

Anda tahu tak apa antioksidan yang terhebat dan paling bagus di pasaran...?

Tada!

kami panggilnya ACE.

Apa itu ACE?

ia adalah :

Vitamin A (Carotomax)


Vitamin C 


dan 

Vitamin E


Gabungan ketiga-tiga vitamin, jadilah ACE.

kenapa kita perlu antioksidan...?

Sebabnya sekarang ini kita terdedah kepada pelbagai bentuk :

-pencemaran, 
-sinaran cahaya matahari, 
-tekanan
-gaya hidup tidak sihat

Kesemua di atas menghasilkan radikal bebas yang boleh merosakkan sel dan DNA tubuh badan anda. 

Antioksidan membantu melindungi sel akibat daripada radikal bebas ini.

Antara kebaikan mengambil set vitamin ACE ini adalah:

-Menguatkan sistem imun
-Berasa muda (dan bertenaga)
-meningkatkan tahap kesihatan kepada lebih baik

So, apa lagi...? jom tempah satu set sekarang!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Vitamin untuk tambah berat badan


Assalamualaikum.

Ramai yang bertanyakan saya, tentang vitamin untuk tambah berat badan.

Sebenarnya bukanlah konsepnya : makan vitamin, anda akan gemuk.

namun begitu, konsep sebenarnya adalah : dengan makan vitamin, anda akan terbuka selera untuk makan, dan kemudian barulah akan gemuk :)

So, untuk menambah selera, anda bolehlah mengambil vitamin:

VITALEA (Multivitamin)

Fungsi pengambilan vitalea adalah untuk memastikan tubuh badan anda mendapat zat dan mineral yang secukupnya.

hanya dengan zat dan mineral yang cukup, anda akan dapat berfungsi dengan optimum dan dapat mengekalkan kesihatan pada paras yang terbaik

Selain itu, anda boleh mengambil B COMPLEX

Apa gunanya b Complex?

Sebenarnya B Complex mempunyai banyak fungsi, antaranya untuk kecantikan, anti stress, ant kemurungan, dan sebagainya.

Ia juga membantu menyeimbangkan hormon anda supaya berada di tahap normal.

Dengan paras normal hormon anda, anda tidak akan "terlalu banyak makan" atau "makan kerana mengikut nafsu", dan sebagainya.

Selain itu, anda boleh mengambil Mealshakes.

Fungsi mealshakes adalah untuk menambah selera di samping memastikan sumber protein secukupnya.

Jom dapatkan vitamin anda hari ini!!!

HARGA ISTIMEWA DIJAMIN! :)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Susu badan banyak - perlu kah?

Salam,

Saya terpanggil untuk membincangkan hal ini.

baru baru ini saya ditanya oleh seorang ibu muda.

"saya nak ESP dan ALfalfa untuk tambah susu badan. Susu saya tak banyak. Baby saya kerap menangis, so saya tak tahu nak buat apa, saya bagi susu tepung (susu formula)"

So, sebenarnya saya rasa kesedaran umum tentang breastfeeding dan kepentingannya kepada bayi sudah meluas.

namun, macam mana nak capai ke arah itu, adalah satu hal yang lain.

Bagaimana nak BERJAYA MENYUSUKAN BAYI SEHINGGA DUA TAHUN bukanlah satu perkara yang mudah, namun, dengan ilmu di dada, insyaa Allah boleh!

Saya adalah seorang ibu yang berjaya menyusukan anak saya sehingga dua tahun, alhamdulillah.

So, nak kata di sini, ia bukanlah perkara yang mustahil, especially bagi ibu bekerja, namun, apa yang perlu di sini ialah PENGETAHUAN.

Sekiranya anda memiliki ilmu pengetahuan, tiada apa yang mustahil, bukan?

Ok, berbalik kepada soalan ibu muda tadi.

Sebenarnya SUSU YANG BANYAK bukanlah satu KEMESTIAN.

Bayi yang minum susu badan memang akan cepat lapar.

kenapa?

Sebab susu badan mudah dihadamkan oleh tubuh bayi, so bayi akan rasa cepat lapar.

Pasal tu kita akan rasa "eh, tadi baru lepas menyusu, nak lagi..?"

So, sesetengah ibu akan rasa :

" bayi aku tak kenyang kot.. asyik minum susu je.."

so, jalan penyelesaian, bagi susu formula.

Salah, tu sebenarnya.

Kita harus berpegang pada konsep :

Baby nak je, bagi... baby nak je, bagi..

So, jangan rasa ralat.. jangan rasa malas..

dan, jangan sekali kali merendahkan taraf / kualiti susu badan kita.

kalau kita yg rasa susu kita tak cukup, susu kita tak pekat, susu kita tak memadai..

So, ia akan jadi begitu.

so jangan sekali kali 'downgrade' susu kita :)

more tips penyusuan??  sila hubungi saya :)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Konsep penting dalam penyusuan susu ibu

Assalamualaikum,

Ada beberapa konsep penting yang seseorang ibu harus tahu dalam usaha menjayakan penyusuan susu ibu.

Konsep DEMAND AND SUPPLY adalah penting sekali kerana ia adalah perkara yang paling penting sekali.

Apa itu konsep DEMAND AND SUPPLY?

dalam bahasa melayunya : PERMINTAAN dan PENAWARAN

Bila ada permintaan barulah barang-barang dihasilkan.

So, macam itu juga dengan penyusuan susu ibu.

Sewaktu baru melahirkan anak, susu sememangnya biasanya tidak dihasilkan lagi.

So apa yang perlu buat adalah : wujudkan DEMAND.

Macam mana nak wujudkan demand?

Mudah je, kalau ada baby, just suruh je baby hisap.. nanti lama kelamaan akan keluarlah susunya :)

Kalau baby tak ada di sisi (dalam incubator ke.. dalam NICU ke...) so bolehlah try untuk 'merangsang' dengan mengepam.

Walaupun tak ada apa yang keluar, hanya angin je.. tapi buat sahaja..

kalau pam dalam lima minit, selang seli dengan rehat selama 10 minit, insyaa Allah dalam sehari, susu boleh keluar.. (saya buat macam ni, bila Alia di NICU..)

So, jangan lupa konsep DEMAND AND SUPPLY.

Tak ada demand, mustahil susu akan keluar...

:)

Hubungi saya untuk tips selanjutnya! :)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Macam mana nak kurus?

Assalamualaikum,

mempunyai bentuk badan yang ideal seringkali menjadi idaman setiap wanita.

Tidak kira sama ada sudah berkahwin atau belum, semua wanita mengidamkan memiliki tubuh badan yang ideal. Ideal di sini tidak semestinya bermaksud KURUS.

KURUS tidak semestinya sihat..

KURUS tidak semestinya fit.

Kurus juga bukanlah segala-galanya.

Namun begitu, seeloknya, kita tidaklah obese atau aneroxic.

(nota:

obese : individu yang mempunyai berat badan berlebihan / obesiti,
aneroxic : individu yang gemar memuntahkan kembali makanan yang diambil supaya dapat mengekalkan berat badannya)

So, kalau nak kurus macam mana...?

1. Control pemakanan.

sila jaga apa yang dimakan.

2. senaman

Kenapa senaman penting? mudah saja.
-supaya dapat turunkan berat badan (dengan membakar lemak lemak di dalam tubuh badan)
-supaya saluran darah lancar.. tak disumbati dengan kolesterol..
-supaya dapat tubuh badan yang bertenaga dan sihat.

3. konsisten

konsisten amat penting. kenapa? supaya azam anda untuk kurus tidak hanya menjadi angan-angan semata-mata.

Boleh?

Mahukan tips lagi...?

Nantikan entry selanjutnya...

"Macam mana nak kurus dengan cepat dan selamat?"

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Penawar untuk sembelit ketika mengandung

Assalamualaikum.

Ramai bertanyakan, kalau mengandung, tapi sembelit, apa nak buat?

dah minum air banyak...

dah makan serat..

Sebenarnya begini.

Mudah je.

untuk masalah sembelit, ibu hamil TIDAK BOLEH ambil Alfalfa atau Herblax kerana mengandungi herba yang dijangka akan menyebabkan pendarahan dll.

So, apa yang ibu mengandung boleh lakukan adalah:

-makan makanan yang seimbang.

PASTIKAN setiap MEAL ada serat (senang kata setiap meal perlu ada buah buahan. sarapan kena makan buah, lunch pun dan dinner pun. kalau dalam Islam, sunah makan buah SEBELUM meal tersebut. So elok la makan betik ke.. pisang ke.. sebelum makan)

-pastikan air yang mencukupi

Air yang diambil sekurang-kurangnya 2 - 3 liter sehari. jangan kurang.

-Ambil Ostematrix

Ostematrix memanglah, fungsi UTAMA ia adalah untuk membekalkan kalsium yang mencukupi kepada ibu mengandung, apatah lagi ketika itu tulang-tulang bayi baru nak develop. Namun, salah satu juga kesan apabila mengambil Ostematrix adalah mudah lawas.

So, boleh cuma ambil Ostematrix. sambil kuatkan tulang.. boleh selesaikan masalah lawas :)

Ok...? So boleh cuba amalkan tips-tips di atlas untuk ibu ibu hamil yang ada masalah sembelit...
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


10 tips for a healthy lifestyle

Jom tengok...


1. Let it beet
It sounds bizarre, but beetroot could be a secret weapon against high blood pressure. The condition is a major cause of heart disease and stroke, but many people aren't aware they have it as it has no symptoms. Now, researchers from Barts and the London School of Medicine say drinking 500ml of beetroot juice could dramatically reduce blood pressure after just one hour. So drink up the pink stuff.

2. Think outside the box
Us lazy Brits will spend 17 years of our lives on the sofa, with seven years of that devoted to watching TV. Next time you hear yourself say, "I haven't got time to go to the gym" or you opt for ready meals because you're too busy to cook fresh food, think about switching off the box and doing something healthy instead.

3. don't take the biscuit
It may be a good idea to steer clear of the biscuit tin before you go shopping. A team from the University of Singapore recently discovered that the smell of chocolate chip cookies could make women splurge on unnecessary clothes when they hit the shops. The smell activates the part of your brain that wants instant gratification, although that's no excuse for maxing out your credit cards.

. Embracing good health
Giving your partner a hug doesn't just warm the heart, it can protect it too. A study by the University of North Carolina in 2005 found that hugging your other half for 20 seconds could lower blood pressure and reduce levels of the stress hormone cortisol. High levels of cortisol have been linked to heart disease and other conditions such as diabetes.

5. Pouring salt on the wound
We eat around 9.5g of salt a day, but the Government wants us to cut this to no more than 6g, as high levels of salt can push up your blood pressure, raising your risk of cardiovascular conditions. Many food labels only list salt as sodium however, but you can do a simple sum to work out their real salt content; just multiply by 2.5. So 0.8g of sodium becomes 2g of salt.

6. Sunny side up
Get outside in the sunshine for a natural boost. The sun's rays on the skin help your body produce vitamin D, which has been shown to fight heart disease, depression, osteoporosis and even some types of cancer. There's not a lot of sun around at this time of year, so make the most of it when it does appear!

7. One is the magic number
One of the largest studies into diet and cancer – the Europe-wide EPIC study – found that eating just one extra portion of fruit and vegetables a day could cut your risk of dying early from any cause by 20 per cent.

8. Holding back the years
Add 14 years to your life by following four very easy principles; don't smoke, take regular exercise, drink sensibly and eat five portions of fruit and veg a day. These simple steps can have a huge impact on your life expectancy, say scientists from Cambridge University. If you only manage one thing, give up smoking as the study found this had the biggest impact on your health.

9. A step in the right direction
Previously, experts thought taking 10,000 steps a day was enough to control your weight, but a world-wide study has just established that women up to the age of 40 and men up to 50 need 12,000 steps a day to help shift that middle jiggle. Invest in a pedometer to make sure you're hitting your target.

10. Laughter is the best medicine
Become a glass-half-full person! Studies have found that those with a positive attitude suffer less from conditions such as heart disease. Find something to laugh at every day to give your feel-good hormones a boost.

Menarik kan...?  sumber sini...


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Nak tambah tenaga perlu makan apa?

Assalamualaikum,

Anda mahu tambah tenaga....?

Anda rasa cepat letih...?

Anda rasa lesu dan tidak bermaya...?

Keadaan ini mengganggu pergerakan fizikal seharian anda...?

Nah.. anda tidak lagi perlu susah hati...

Anda hanya perlu mengambil supplement dan mengamalkan makanan seimbang dan healthy lifestyle.

ok, kita tengok satu persatu,  kalau nak tambah tenaga perlu makan apa...

VITALEA (MULTIVITAMIN)

ya, ini sebenarnya macam one for all, all for one.

Vitalea amat penting kerana ia mengandungi MINERAL DAN VITAMIN YANG LENGKAP. CUKUP dari segi zat, mineral dan vitamin yang diperlukan oleh badan anda.

Ia akan memberikan anda tenaga supaya anda boleh bergerak cergas seharian.

Ia juga bagus kerana ia akan 'top up' segala kekurangan zat, mineral dan vitamin yang kurang dalam tubuh anda, dan juga yang diperlukan oleh badan anda

selain itu, apa yang anda perlukan kalau nak tambah tenaga adalah...

Energizing Soy Protein!

Ye, ESP ini adalah protein.

Kenapa protein penting...? sebab sel sel dalam badan juga perlukan "makanan'.. dan makanan ia adalah PROTEIN.

PROTEIN yang diperlukan pula TIDAK BOLEH DIHASILKAN OLEH BADAN. So, ia PERLU DIAMBIL DARI MAKANAN.

Makanan yang diambil pula sesetengahnya tidak mengandungi protein secukupnya..

So, ESP adalah sangat penting bagi menjamin jumlah protein yang diperlukan oleh badan MENCUKUPI...

:)

Jom dapatkan dua dua supplement ini dari saya HARI INI!

Selain itu, makanan seimbang juga perlu diambil bagi menjamin tenaga yang berkekalan sepanjang hari. Elakkan junk food. Elakkan skip meal.

Dan.. anda perlu exercise. Ia sangat penting bagi memastikan darah anda berjalan lancar dan ini akan memudahkan penyerapan vitamin di dalam badan anda...

:) cuba amalkan TIPS di atas ya!
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)