Pages

Search This Blog

Alia dan puasa

Alhamdulillah..

pejam celik pejam celik.. dah seminggu kita berpuasa!

Alia macam mana...?

well, for a 6 year old girl, saya rasa ok la...

hari pertama dia kata dia berpuasa..

tapi bila di Bazar Ramadhan, dia sibuk minta air dan donut.

So, kiranya dia puasa 3/4 hari kot...

hari ke dua, cikgu sekolah dia awal awal lagi bagitahu "Alia tak puasa hari ni.."

So, i assume dia makan di sekolah...

dan weekends, memang tak puasa...

so, macam tu lah..

tapi best juga, bagi dia idea berpuasa... bersahur.. dan berbuka...

hopefully tahun tahun yang mendatang ni, dia lagi kental untuk berpuasa :)



Tips menghadapi JEREBU

Salam,

Berjerebu...?

Jom kita tengok apa langkah-langkah yang kita boleh ambil:

1. Minum air banyak banyak

2. pastikan jauhi dari sebarang aktiviti di luar bangunan.

3. Kalau terpaksa berada di luar bangunan, sila pastikan anda memakai 'mask' atau topeng

4. Kalau terasa seperti sesak nafas yang berpanjangan, boleh berjumpa dengan doktor untuk rawatan lanjut

So, jom kita jaga kesihatan !!! :)

Panduan pemilihan telefon pintar (smart phone)

Assalamualaikum.

Artikel ini ditulis khas buat seorang rakan yang sedang berkira-kira untuk membeli sebuah telefon pintar (smart phone).

Ok. Nak beli phone baru bukan lah sukar.

Namun, untuk menghindari dari melakukan salah pilihan, jom kita tengok beberapa tips dalam membeli sebuah telefon pintar.

1. Tujuan

Tujuan membeli phone adalah sangat penting.

Macam saya, saya beli phone yang boleh saya guna untuk reply email, dan tak terlalu rendah pixel supaya gambar yang ditangkap cantik.

Macam anda, sila tepuk dada, tanya selera.

Apa ciri-ciri yang anda mahu...?

-nak phone yang boleh buat video call?

-nak phone yang skrinnya besar?

-nak phone yang kamera dia high spec?

dan lain-lain.

So, make sure ANDA TAHU APA YANG ANDA MAHU dari phone tersebut.

2. Bajet

Ye, disamping angan-angan, anda perlu tahu limitation anda. Perlu tahu berapa estimation dari segi kewangan yang anda mampu labur untuk memiliki phone tersebut.

Ini adalah penting, supaya anda berpijak di dunia yang nyata

3. Jenis (model, brand, spec)

ok, bila dah tahu nak phone macam mana, dah tahu berapa ringgit yang ada dalam tangan, so mudah lah anda untuk pergi survey smart phones di kedai.

Kalau tanya saya, saya rasa smart phones yang saya rasa ramai pakai adalah iPhone dan SAMSUNG.

iPhone 


iPhone saya rasa sangat user friendly. So kalau anda jenis yang mala nak explore phone, iPhone sangat bagus, kerana ia sangat straight forward dan mudah untuk digunakan.

Namun, ia ada satu jenis je. iPhone. Model lama : iPhone 4, iPhone 4s.

Model terbaru di pasaran : iPhone 5 (RM2,199 - RM2,799) harga berbeza ikut memory phone yang ditawarkan

SAMSUNG 

Samsung paling bagus dari segi kepelbagaian model dan range harga.

model yang paling murah, ada la dalam RM300... dan paling mahal dalam RM2199 (lebih kurang)

So, anda boleh lah opt for this option kalau bajet anda bawah RM2,000

4. Line

sebenarnya, kalau anda perasan, LAGI MURAH kalau beli phone DENGAN LINE sekali.

So, contohnya anda nak beli iPhone 5,

Kalau anda survey, beli iPhone 5 dengan Maxis / Digi / Celcom lagi murah apabila anda subscribe dengan line.

Anda jangan risau, meskipun anda sedang menggunakan line Digi (016 xx), anda boleh je beli phone + line dari Maxis, dan minta Maxis tukar nombor tersebut menggunakan nombor Digi anda (016 xx) tersebut.

Bil akan dikeluarkan oleh Maxis, dan coverage adalah menggunakan coverage Maxis, cuma nombor telefon sahaja nombor lama (016 xx).

Pastikan bila anda menggunakan smart phone, minta line yang ada INTERNET PAKEJ. Kadang kadang mereka call it Data Plan.. Internet Line dll.

So, bila anda ambil pakej internet ini, caj menggunakan internet melalui phone adalah murah, berbanding menggunakan line biasa.

Ok, tu je kot tips dari saya..

Ada soalan...? :)



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Tips tambah susu badan

Assalamualaikum..

Saya ada terpandang gambar ini...

Ye, betul. Kalau hendak seribu daya.. :)

Bukan sahaja setakat makan supplement ya, kalau nak tambah susu perlu selalu "create demand", dengan menyusukan bayi secara direct sekerap mungkin, ataupun kalau baby kerap tidur, maka perlulah mengepam sekerap mungkin..

Ini kerana ia akan memberi signal ke otak bahawa "susu diperlukan!!!" Dan hormon akan dirembes agar susu yang lebih banyak dihasilkan.

Cuma satu saranan saya sekiranya anda ingin memberbanyakkan susu badan, jangan sekali kali introduce susu tepung. Ini kerana apabila bayi anda kenyang, susu badan yang dihasilkan pun akan berkurangan dan seterusnya kering.

Hindari dari memberi susu tepung kepada anak anda..

:)

Admin MY-ALIA.COM

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Antioksidan terhebat di pasaran

Salam,

Anda tahu tak apa antioksidan yang terhebat dan paling bagus di pasaran...?

Tada!

kami panggilnya ACE.

Apa itu ACE?

ia adalah :

Vitamin A (Carotomax)


Vitamin C 


dan 

Vitamin E


Gabungan ketiga-tiga vitamin, jadilah ACE.

kenapa kita perlu antioksidan...?

Sebabnya sekarang ini kita terdedah kepada pelbagai bentuk :

-pencemaran, 
-sinaran cahaya matahari, 
-tekanan
-gaya hidup tidak sihat

Kesemua di atas menghasilkan radikal bebas yang boleh merosakkan sel dan DNA tubuh badan anda. 

Antioksidan membantu melindungi sel akibat daripada radikal bebas ini.

Antara kebaikan mengambil set vitamin ACE ini adalah:

-Menguatkan sistem imun
-Berasa muda (dan bertenaga)
-meningkatkan tahap kesihatan kepada lebih baik

So, apa lagi...? jom tempah satu set sekarang!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Vitamin untuk tambah berat badan


Assalamualaikum.

Ramai yang bertanyakan saya, tentang vitamin untuk tambah berat badan.

Sebenarnya bukanlah konsepnya : makan vitamin, anda akan gemuk.

namun begitu, konsep sebenarnya adalah : dengan makan vitamin, anda akan terbuka selera untuk makan, dan kemudian barulah akan gemuk :)

So, untuk menambah selera, anda bolehlah mengambil vitamin:

VITALEA (Multivitamin)

Fungsi pengambilan vitalea adalah untuk memastikan tubuh badan anda mendapat zat dan mineral yang secukupnya.

hanya dengan zat dan mineral yang cukup, anda akan dapat berfungsi dengan optimum dan dapat mengekalkan kesihatan pada paras yang terbaik

Selain itu, anda boleh mengambil B COMPLEX

Apa gunanya b Complex?

Sebenarnya B Complex mempunyai banyak fungsi, antaranya untuk kecantikan, anti stress, ant kemurungan, dan sebagainya.

Ia juga membantu menyeimbangkan hormon anda supaya berada di tahap normal.

Dengan paras normal hormon anda, anda tidak akan "terlalu banyak makan" atau "makan kerana mengikut nafsu", dan sebagainya.

Selain itu, anda boleh mengambil Mealshakes.

Fungsi mealshakes adalah untuk menambah selera di samping memastikan sumber protein secukupnya.

Jom dapatkan vitamin anda hari ini!!!

HARGA ISTIMEWA DIJAMIN! :)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Macam mana nak kurus?

Assalamualaikum,

mempunyai bentuk badan yang ideal seringkali menjadi idaman setiap wanita.

Tidak kira sama ada sudah berkahwin atau belum, semua wanita mengidamkan memiliki tubuh badan yang ideal. Ideal di sini tidak semestinya bermaksud KURUS.

KURUS tidak semestinya sihat..

KURUS tidak semestinya fit.

Kurus juga bukanlah segala-galanya.

Namun begitu, seeloknya, kita tidaklah obese atau aneroxic.

(nota:

obese : individu yang mempunyai berat badan berlebihan / obesiti,
aneroxic : individu yang gemar memuntahkan kembali makanan yang diambil supaya dapat mengekalkan berat badannya)

So, kalau nak kurus macam mana...?

1. Control pemakanan.

sila jaga apa yang dimakan.

2. senaman

Kenapa senaman penting? mudah saja.
-supaya dapat turunkan berat badan (dengan membakar lemak lemak di dalam tubuh badan)
-supaya saluran darah lancar.. tak disumbati dengan kolesterol..
-supaya dapat tubuh badan yang bertenaga dan sihat.

3. konsisten

konsisten amat penting. kenapa? supaya azam anda untuk kurus tidak hanya menjadi angan-angan semata-mata.

Boleh?

Mahukan tips lagi...?

Nantikan entry selanjutnya...

"Macam mana nak kurus dengan cepat dan selamat?"

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Penawar untuk sembelit ketika mengandung

Assalamualaikum.

Ramai bertanyakan, kalau mengandung, tapi sembelit, apa nak buat?

dah minum air banyak...

dah makan serat..

Sebenarnya begini.

Mudah je.

untuk masalah sembelit, ibu hamil TIDAK BOLEH ambil Alfalfa atau Herblax kerana mengandungi herba yang dijangka akan menyebabkan pendarahan dll.

So, apa yang ibu mengandung boleh lakukan adalah:

-makan makanan yang seimbang.

PASTIKAN setiap MEAL ada serat (senang kata setiap meal perlu ada buah buahan. sarapan kena makan buah, lunch pun dan dinner pun. kalau dalam Islam, sunah makan buah SEBELUM meal tersebut. So elok la makan betik ke.. pisang ke.. sebelum makan)

-pastikan air yang mencukupi

Air yang diambil sekurang-kurangnya 2 - 3 liter sehari. jangan kurang.

-Ambil Ostematrix

Ostematrix memanglah, fungsi UTAMA ia adalah untuk membekalkan kalsium yang mencukupi kepada ibu mengandung, apatah lagi ketika itu tulang-tulang bayi baru nak develop. Namun, salah satu juga kesan apabila mengambil Ostematrix adalah mudah lawas.

So, boleh cuma ambil Ostematrix. sambil kuatkan tulang.. boleh selesaikan masalah lawas :)

Ok...? So boleh cuba amalkan tips-tips di atlas untuk ibu ibu hamil yang ada masalah sembelit...
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


10 tips for a healthy lifestyle

Jom tengok...


1. Let it beet
It sounds bizarre, but beetroot could be a secret weapon against high blood pressure. The condition is a major cause of heart disease and stroke, but many people aren't aware they have it as it has no symptoms. Now, researchers from Barts and the London School of Medicine say drinking 500ml of beetroot juice could dramatically reduce blood pressure after just one hour. So drink up the pink stuff.

2. Think outside the box
Us lazy Brits will spend 17 years of our lives on the sofa, with seven years of that devoted to watching TV. Next time you hear yourself say, "I haven't got time to go to the gym" or you opt for ready meals because you're too busy to cook fresh food, think about switching off the box and doing something healthy instead.

3. don't take the biscuit
It may be a good idea to steer clear of the biscuit tin before you go shopping. A team from the University of Singapore recently discovered that the smell of chocolate chip cookies could make women splurge on unnecessary clothes when they hit the shops. The smell activates the part of your brain that wants instant gratification, although that's no excuse for maxing out your credit cards.

. Embracing good health
Giving your partner a hug doesn't just warm the heart, it can protect it too. A study by the University of North Carolina in 2005 found that hugging your other half for 20 seconds could lower blood pressure and reduce levels of the stress hormone cortisol. High levels of cortisol have been linked to heart disease and other conditions such as diabetes.

5. Pouring salt on the wound
We eat around 9.5g of salt a day, but the Government wants us to cut this to no more than 6g, as high levels of salt can push up your blood pressure, raising your risk of cardiovascular conditions. Many food labels only list salt as sodium however, but you can do a simple sum to work out their real salt content; just multiply by 2.5. So 0.8g of sodium becomes 2g of salt.

6. Sunny side up
Get outside in the sunshine for a natural boost. The sun's rays on the skin help your body produce vitamin D, which has been shown to fight heart disease, depression, osteoporosis and even some types of cancer. There's not a lot of sun around at this time of year, so make the most of it when it does appear!

7. One is the magic number
One of the largest studies into diet and cancer – the Europe-wide EPIC study – found that eating just one extra portion of fruit and vegetables a day could cut your risk of dying early from any cause by 20 per cent.

8. Holding back the years
Add 14 years to your life by following four very easy principles; don't smoke, take regular exercise, drink sensibly and eat five portions of fruit and veg a day. These simple steps can have a huge impact on your life expectancy, say scientists from Cambridge University. If you only manage one thing, give up smoking as the study found this had the biggest impact on your health.

9. A step in the right direction
Previously, experts thought taking 10,000 steps a day was enough to control your weight, but a world-wide study has just established that women up to the age of 40 and men up to 50 need 12,000 steps a day to help shift that middle jiggle. Invest in a pedometer to make sure you're hitting your target.

10. Laughter is the best medicine
Become a glass-half-full person! Studies have found that those with a positive attitude suffer less from conditions such as heart disease. Find something to laugh at every day to give your feel-good hormones a boost.

Menarik kan...?  sumber sini...


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Nak tambah tenaga perlu makan apa?

Assalamualaikum,

Anda mahu tambah tenaga....?

Anda rasa cepat letih...?

Anda rasa lesu dan tidak bermaya...?

Keadaan ini mengganggu pergerakan fizikal seharian anda...?

Nah.. anda tidak lagi perlu susah hati...

Anda hanya perlu mengambil supplement dan mengamalkan makanan seimbang dan healthy lifestyle.

ok, kita tengok satu persatu,  kalau nak tambah tenaga perlu makan apa...

VITALEA (MULTIVITAMIN)

ya, ini sebenarnya macam one for all, all for one.

Vitalea amat penting kerana ia mengandungi MINERAL DAN VITAMIN YANG LENGKAP. CUKUP dari segi zat, mineral dan vitamin yang diperlukan oleh badan anda.

Ia akan memberikan anda tenaga supaya anda boleh bergerak cergas seharian.

Ia juga bagus kerana ia akan 'top up' segala kekurangan zat, mineral dan vitamin yang kurang dalam tubuh anda, dan juga yang diperlukan oleh badan anda

selain itu, apa yang anda perlukan kalau nak tambah tenaga adalah...

Energizing Soy Protein!

Ye, ESP ini adalah protein.

Kenapa protein penting...? sebab sel sel dalam badan juga perlukan "makanan'.. dan makanan ia adalah PROTEIN.

PROTEIN yang diperlukan pula TIDAK BOLEH DIHASILKAN OLEH BADAN. So, ia PERLU DIAMBIL DARI MAKANAN.

Makanan yang diambil pula sesetengahnya tidak mengandungi protein secukupnya..

So, ESP adalah sangat penting bagi menjamin jumlah protein yang diperlukan oleh badan MENCUKUPI...

:)

Jom dapatkan dua dua supplement ini dari saya HARI INI!

Selain itu, makanan seimbang juga perlu diambil bagi menjamin tenaga yang berkekalan sepanjang hari. Elakkan junk food. Elakkan skip meal.

Dan.. anda perlu exercise. Ia sangat penting bagi memastikan darah anda berjalan lancar dan ini akan memudahkan penyerapan vitamin di dalam badan anda...

:) cuba amalkan TIPS di atas ya!
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Vitamin Untuk Tambah Berat Badan

Assalamualaikum,

Ada yang bertanya bagaimana hendak menjadi gemuk?

Macam mana nak tambah berat badan...

Sebenarnya boleh je ambil beberapa supplement, dan cara pemakanan kena betul..

so, kalau supplement, nak ambil apa...?

Mudah je.. setengah orang kata "kalau makan B Complex, nanti gemuk..."

Sebenarnya B Complex bagus sebab ia bantu dari segi anti stress, bantu kawal emosi, bagi tenaga

So, kalau nak tambah berat badan, nak makan apa...?

So ada tiga yang boleh dicadangkan:

1. Vitalea (multivitamin)

2. B Complex

3. Meal Shakes


**Vitalea - multivitamin : mempunyai 23 vitamin dan zat yang amat diperlukan oleh badan, memberi tenaga dan juga memastikan badan anda cukup zat dan vitamin agar boleh berfungsi dengan baik

**Meal Shakes  : Mempunyai 19 vitamin dan mineral, membekalkan protein, fiber dan kalsium. Ia didatangkan dalam perisa Vanilla yang amat enak.. Ia juga berupaya menambah selera makan

So... Berminat...?

Jom dapatkan produk produk di atas dengan saya pada harga yang amat berpatutan!

:)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Kanak-kanak tidak cukup nutrisi?

Assalamualaikum,

Tahukah anda, bahawa satu kajian yang dijalankan oleh Kaji Selidik Nutrisi di Asia Tenggara (SEANUTS) mendapati seorang daripada 10 kanak-kanak di Malaysia menunjukkan simptom tidak cukup zat makanan yang mana ia telah membantutkan tumbesaran mereka.


Bahkan ketinggian yang sepatutnya seiring dengan penambahan usia tidak berlaku pada golongan kanak-kanak yang tidak mendapat zat secukupnya.

Puncanya ialah diet atau cara pemakanan yang tidak baik.


Agak menakutkan dan mengejutkan kerana kita selalu beranggapan anak kita cukup nutrisi / cukup makan / cukup zat, namun, hakikatnya adalah sebaliknya.

So, apa yang kita boleh lakukan supaya anak kita cukup nutrisi / zat yang sepatutnya?

Mudah sahaja.

Yang penting, kita kena pastikan anak kita mendapat nutrient yang cukup, dari makanan yang diambil sehari-hari.

Kalau anak kita jenis yang tidak memilih makan, dengan erti kata lain, dia telan aja semua benda, so kita tak ada masalah.

Kita hanya cuma perlu pastikan setiap meal yang anak kita ambil cukup dan seimbang dari segi protein, karbohidrat, serat dan lain lain.

Namun begitu, kalau anak kita jenis yang sukar untuk makan makanan seimbang, dan suka makan ikut suka hati dia je (macam Alia), so baik kita bagi Meal Shakes.

Insyaa Allah dia akan lebih suka makan sebab Meal Shakes ni bertujuan untuk meningkatkan selera makan anak anak..

So bila ambil Meal Shakes ni insyaa Allah masalah TAK MAHU MAKAN atau ANAK SAYA KURANG MAKAN atau ANAK SAYA MEMILIH MAKAN akan dapat diatasi..

So, jom order satu tong Meal Shakes hari ini! :)

Artikel : http://www.utusan.com.my/utusan/Kesihatan/20121115/kn_01/Kanak-kanak-kurang-nutrisi#ixzz2HLEzQQ7w 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Vitamin untuk Atasi Jeragat

Salam.

Nak tahu apa vitamin untuk elak jeragat...?

Hmm...

Sebenarnya masalah jeragat ni memang selalu dialami oleh wanita 40an ke atas.

So, macam mana nak buat?

caranya ada dua.

dari luaran atau dalaman

dari luaran:

Hendaklah memakai pencuci muka bersesuaian dan cuci dua kali sehari..

dan penjagaan lain seperti mencuci mekap sebelum tidur dll

dari dalaman:

perlulah membekalkan badan dengan Vitamin E.

Yup.. Vitamin E boleh membantu mengurangkan jeragat..

Nak cuba?

Jom dapatkan sebotol hari ini... :)


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)