Pages

Search This Blog

Macam mana nak kurus?

Assalamualaikum,

mempunyai bentuk badan yang ideal seringkali menjadi idaman setiap wanita.

Tidak kira sama ada sudah berkahwin atau belum, semua wanita mengidamkan memiliki tubuh badan yang ideal. Ideal di sini tidak semestinya bermaksud KURUS.

KURUS tidak semestinya sihat..

KURUS tidak semestinya fit.

Kurus juga bukanlah segala-galanya.

Namun begitu, seeloknya, kita tidaklah obese atau aneroxic.

(nota:

obese : individu yang mempunyai berat badan berlebihan / obesiti,
aneroxic : individu yang gemar memuntahkan kembali makanan yang diambil supaya dapat mengekalkan berat badannya)

So, kalau nak kurus macam mana...?

1. Control pemakanan.

sila jaga apa yang dimakan.

2. senaman

Kenapa senaman penting? mudah saja.
-supaya dapat turunkan berat badan (dengan membakar lemak lemak di dalam tubuh badan)
-supaya saluran darah lancar.. tak disumbati dengan kolesterol..
-supaya dapat tubuh badan yang bertenaga dan sihat.

3. konsisten

konsisten amat penting. kenapa? supaya azam anda untuk kurus tidak hanya menjadi angan-angan semata-mata.

Boleh?

Mahukan tips lagi...?

Nantikan entry selanjutnya...

"Macam mana nak kurus dengan cepat dan selamat?"

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Penawar untuk sembelit ketika mengandung

Assalamualaikum.

Ramai bertanyakan, kalau mengandung, tapi sembelit, apa nak buat?

dah minum air banyak...

dah makan serat..

Sebenarnya begini.

Mudah je.

untuk masalah sembelit, ibu hamil TIDAK BOLEH ambil Alfalfa atau Herblax kerana mengandungi herba yang dijangka akan menyebabkan pendarahan dll.

So, apa yang ibu mengandung boleh lakukan adalah:

-makan makanan yang seimbang.

PASTIKAN setiap MEAL ada serat (senang kata setiap meal perlu ada buah buahan. sarapan kena makan buah, lunch pun dan dinner pun. kalau dalam Islam, sunah makan buah SEBELUM meal tersebut. So elok la makan betik ke.. pisang ke.. sebelum makan)

-pastikan air yang mencukupi

Air yang diambil sekurang-kurangnya 2 - 3 liter sehari. jangan kurang.

-Ambil Ostematrix

Ostematrix memanglah, fungsi UTAMA ia adalah untuk membekalkan kalsium yang mencukupi kepada ibu mengandung, apatah lagi ketika itu tulang-tulang bayi baru nak develop. Namun, salah satu juga kesan apabila mengambil Ostematrix adalah mudah lawas.

So, boleh cuma ambil Ostematrix. sambil kuatkan tulang.. boleh selesaikan masalah lawas :)

Ok...? So boleh cuba amalkan tips-tips di atlas untuk ibu ibu hamil yang ada masalah sembelit...
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


10 tips for a healthy lifestyle

Jom tengok...


1. Let it beet
It sounds bizarre, but beetroot could be a secret weapon against high blood pressure. The condition is a major cause of heart disease and stroke, but many people aren't aware they have it as it has no symptoms. Now, researchers from Barts and the London School of Medicine say drinking 500ml of beetroot juice could dramatically reduce blood pressure after just one hour. So drink up the pink stuff.

2. Think outside the box
Us lazy Brits will spend 17 years of our lives on the sofa, with seven years of that devoted to watching TV. Next time you hear yourself say, "I haven't got time to go to the gym" or you opt for ready meals because you're too busy to cook fresh food, think about switching off the box and doing something healthy instead.

3. don't take the biscuit
It may be a good idea to steer clear of the biscuit tin before you go shopping. A team from the University of Singapore recently discovered that the smell of chocolate chip cookies could make women splurge on unnecessary clothes when they hit the shops. The smell activates the part of your brain that wants instant gratification, although that's no excuse for maxing out your credit cards.

. Embracing good health
Giving your partner a hug doesn't just warm the heart, it can protect it too. A study by the University of North Carolina in 2005 found that hugging your other half for 20 seconds could lower blood pressure and reduce levels of the stress hormone cortisol. High levels of cortisol have been linked to heart disease and other conditions such as diabetes.

5. Pouring salt on the wound
We eat around 9.5g of salt a day, but the Government wants us to cut this to no more than 6g, as high levels of salt can push up your blood pressure, raising your risk of cardiovascular conditions. Many food labels only list salt as sodium however, but you can do a simple sum to work out their real salt content; just multiply by 2.5. So 0.8g of sodium becomes 2g of salt.

6. Sunny side up
Get outside in the sunshine for a natural boost. The sun's rays on the skin help your body produce vitamin D, which has been shown to fight heart disease, depression, osteoporosis and even some types of cancer. There's not a lot of sun around at this time of year, so make the most of it when it does appear!

7. One is the magic number
One of the largest studies into diet and cancer – the Europe-wide EPIC study – found that eating just one extra portion of fruit and vegetables a day could cut your risk of dying early from any cause by 20 per cent.

8. Holding back the years
Add 14 years to your life by following four very easy principles; don't smoke, take regular exercise, drink sensibly and eat five portions of fruit and veg a day. These simple steps can have a huge impact on your life expectancy, say scientists from Cambridge University. If you only manage one thing, give up smoking as the study found this had the biggest impact on your health.

9. A step in the right direction
Previously, experts thought taking 10,000 steps a day was enough to control your weight, but a world-wide study has just established that women up to the age of 40 and men up to 50 need 12,000 steps a day to help shift that middle jiggle. Invest in a pedometer to make sure you're hitting your target.

10. Laughter is the best medicine
Become a glass-half-full person! Studies have found that those with a positive attitude suffer less from conditions such as heart disease. Find something to laugh at every day to give your feel-good hormones a boost.

Menarik kan...?  sumber sini...


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)