Pages

Search This Blog

Tips menghadapi JEREBU

Salam,

Berjerebu...?

Jom kita tengok apa langkah-langkah yang kita boleh ambil:

1. Minum air banyak banyak

2. pastikan jauhi dari sebarang aktiviti di luar bangunan.

3. Kalau terpaksa berada di luar bangunan, sila pastikan anda memakai 'mask' atau topeng

4. Kalau terasa seperti sesak nafas yang berpanjangan, boleh berjumpa dengan doktor untuk rawatan lanjut

So, jom kita jaga kesihatan !!! :)

Panduan pemilihan telefon pintar (smart phone)

Assalamualaikum.

Artikel ini ditulis khas buat seorang rakan yang sedang berkira-kira untuk membeli sebuah telefon pintar (smart phone).

Ok. Nak beli phone baru bukan lah sukar.

Namun, untuk menghindari dari melakukan salah pilihan, jom kita tengok beberapa tips dalam membeli sebuah telefon pintar.

1. Tujuan

Tujuan membeli phone adalah sangat penting.

Macam saya, saya beli phone yang boleh saya guna untuk reply email, dan tak terlalu rendah pixel supaya gambar yang ditangkap cantik.

Macam anda, sila tepuk dada, tanya selera.

Apa ciri-ciri yang anda mahu...?

-nak phone yang boleh buat video call?

-nak phone yang skrinnya besar?

-nak phone yang kamera dia high spec?

dan lain-lain.

So, make sure ANDA TAHU APA YANG ANDA MAHU dari phone tersebut.

2. Bajet

Ye, disamping angan-angan, anda perlu tahu limitation anda. Perlu tahu berapa estimation dari segi kewangan yang anda mampu labur untuk memiliki phone tersebut.

Ini adalah penting, supaya anda berpijak di dunia yang nyata

3. Jenis (model, brand, spec)

ok, bila dah tahu nak phone macam mana, dah tahu berapa ringgit yang ada dalam tangan, so mudah lah anda untuk pergi survey smart phones di kedai.

Kalau tanya saya, saya rasa smart phones yang saya rasa ramai pakai adalah iPhone dan SAMSUNG.

iPhone 


iPhone saya rasa sangat user friendly. So kalau anda jenis yang mala nak explore phone, iPhone sangat bagus, kerana ia sangat straight forward dan mudah untuk digunakan.

Namun, ia ada satu jenis je. iPhone. Model lama : iPhone 4, iPhone 4s.

Model terbaru di pasaran : iPhone 5 (RM2,199 - RM2,799) harga berbeza ikut memory phone yang ditawarkan

SAMSUNG 

Samsung paling bagus dari segi kepelbagaian model dan range harga.

model yang paling murah, ada la dalam RM300... dan paling mahal dalam RM2199 (lebih kurang)

So, anda boleh lah opt for this option kalau bajet anda bawah RM2,000

4. Line

sebenarnya, kalau anda perasan, LAGI MURAH kalau beli phone DENGAN LINE sekali.

So, contohnya anda nak beli iPhone 5,

Kalau anda survey, beli iPhone 5 dengan Maxis / Digi / Celcom lagi murah apabila anda subscribe dengan line.

Anda jangan risau, meskipun anda sedang menggunakan line Digi (016 xx), anda boleh je beli phone + line dari Maxis, dan minta Maxis tukar nombor tersebut menggunakan nombor Digi anda (016 xx) tersebut.

Bil akan dikeluarkan oleh Maxis, dan coverage adalah menggunakan coverage Maxis, cuma nombor telefon sahaja nombor lama (016 xx).

Pastikan bila anda menggunakan smart phone, minta line yang ada INTERNET PAKEJ. Kadang kadang mereka call it Data Plan.. Internet Line dll.

So, bila anda ambil pakej internet ini, caj menggunakan internet melalui phone adalah murah, berbanding menggunakan line biasa.

Ok, tu je kot tips dari saya..

Ada soalan...? :)



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Tips tambah susu badan

Assalamualaikum..

Saya ada terpandang gambar ini...

Ye, betul. Kalau hendak seribu daya.. :)

Bukan sahaja setakat makan supplement ya, kalau nak tambah susu perlu selalu "create demand", dengan menyusukan bayi secara direct sekerap mungkin, ataupun kalau baby kerap tidur, maka perlulah mengepam sekerap mungkin..

Ini kerana ia akan memberi signal ke otak bahawa "susu diperlukan!!!" Dan hormon akan dirembes agar susu yang lebih banyak dihasilkan.

Cuma satu saranan saya sekiranya anda ingin memberbanyakkan susu badan, jangan sekali kali introduce susu tepung. Ini kerana apabila bayi anda kenyang, susu badan yang dihasilkan pun akan berkurangan dan seterusnya kering.

Hindari dari memberi susu tepung kepada anak anda..

:)

Admin MY-ALIA.COM

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Vitamin untuk suami isteri

**Warning! Remaja dan 18 tahun ke bawah, sila main jauh-jauh... Adult content!!! hahahaha***

Salam,

Saya baru lepas terima sms bertanyakan "vitamin untuk hubungan intim suami isteri"..

Ok, untuk menghangatkan hubungan suami isteri, ada beberapa vitamin yang anda boleh ambil:

1. Vita E Complex


Vitamin E terkenal dengan fungsinya sebagai salah satu antioksidan yang kuat. Namun, ramai tidak tahu yang ia juga memainkan peranan penting dalam menghangatkan lagi hubungan suami isteri.
antaranya:
-mempertingkatkan kemampuan reproduktif (Vitamin E terbukti mampu mempertingkatkan bilangan sperma bagi lelaki dewasa yang mengambil sebanyak 600IU - 800 IU sehari)
Selain menambah bilangan sperma, Vitamin E juga meningkatkan mobiliti dan morfologi sperma. Dalam erti kata lain, ia meningkatkan kuantiti dan kualiti sperma yang dihasilkan.
-Kelestarian tenaga - Vitamin E juga memberikan tenaga (untuk hubungan seksual) dengan membekalkan oksigen yang lebih kepada tubuh badan

2. Alfalfa 


Alfalfa dikatakan sebagai "Raja Tumbuhan", antara fungsinya yang utama ialah membuang toksik dari badan. Namun begitu, ia juga mempunyai fungsi yang lebih kurang sama dengan kacip fatimah, dan untuk para lelaki yang memakannya, ia memberi stamina (dan enhance libido). Ia juga dikatan membantu dalam membesarkan payu dara.

3. Energizing Soy Protein (ESP)


ESP berupaya membekalkan tenaga segera kepada tubuh badan. Oleh yang demikian, suami dan isteri yang mengambilnya, bakal peroleh tenaga meskipun sudah penat seharian di tempat kerja. ESP juga banyak memainkan peranan dalam mengimbangi dan mengawal hormon wanita. Ia juga membantu dalam awet muda dan ia juga dikatakan berupaya memberi payu dara yang lebih anjal.

So, anda berminat hendak dapatkan vitamin-vitamin untuk hubungan intim suami isteri...?

Jom hubungi saya sekarang! 


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Nak kurus cepat lepas bersalin walaupun menyusukan anak?

Assalamualaikum.

Anda mahu kuruskan badan? Anda nak kurus cepat? Anda baru lepas bersalin dan mahu kurus?

Kebanyakan dari kita mahu kurus dengan cepat, mahu kurus tanpa perlu berlapar..

ye.

nak kurus, tapi nak cepat.

kalau boleh, hari ni makan produk kuruskan badan, esok nak kurus dah!

Well, saya tak salahkan anda.. memang anda berhak berasa begitu.

Namun, tak semua boleh kita dapat dalam sekelip mata.

Ada perkara yang memerlukan usaha berterusan.

Apatah lagi sekiranya anda mahukan perut yang kurus, kempis dan pinggang yang ramping.

No pain, no gain.

Tiada short cut dalam dunia ini.

So, salah satu petua yang saya nak turunkan di sini adalah:

Nak kurus kena ada 3.

-buang toksin dalam badan....

bila dah buang, mudah badan anda serap supplement atau vitamin yang anda ambil untuk kurus.

-pecah lemak...

bila dah pecah lemak-lemak yang terdapat dalam badan, anda perlukan tenaga.

-protein..

protein boleh memberi tenaga di samping memberi rasa kenyang, tanpa anda perlu mengikat perut sebenarnya.

Anda boleh makan seperti biasa, tak perlu hadkan jumlah karbohidrat anda.

So, kalau anda individu normal, apa yang anda perlukan adalah:

-CINCH atau ESP (sumber protein)


-LECITHIN (pecah lemak)


-ALFALFA atau HERB LAX (detoks)


Nah! anda dah ada resipi untuk kekal slim, dan kurus...


TAPI, KALAU ANDA BARU LEPAS BERSALIN, Saya cadangkan Herblax dan ALfalfa anda avoid dulu...

Takut baby kekuningan nanti..

Kalau dah dua atau tiga minggu, bolehlah proceed, itupun bukannya HERBLAX ya, tapi ALFALFA.

Ini kerana Alfalfa juga bertindak sebagai Milk Booster.

:)

Apa lagi...? jom hubungi saya sekarang untuk menempah set ini..

(semua pelanggan saya akan mendapat TIPS untuk CEPAT KURUS dan cara cara memakan dan jadual pemakanan yang teratur dan seimbang!!)


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.


***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Antioksidan terhebat di pasaran

Salam,

Anda tahu tak apa antioksidan yang terhebat dan paling bagus di pasaran...?

Tada!

kami panggilnya ACE.

Apa itu ACE?

ia adalah :

Vitamin A (Carotomax)


Vitamin C 


dan 

Vitamin E


Gabungan ketiga-tiga vitamin, jadilah ACE.

kenapa kita perlu antioksidan...?

Sebabnya sekarang ini kita terdedah kepada pelbagai bentuk :

-pencemaran, 
-sinaran cahaya matahari, 
-tekanan
-gaya hidup tidak sihat

Kesemua di atas menghasilkan radikal bebas yang boleh merosakkan sel dan DNA tubuh badan anda. 

Antioksidan membantu melindungi sel akibat daripada radikal bebas ini.

Antara kebaikan mengambil set vitamin ACE ini adalah:

-Menguatkan sistem imun
-Berasa muda (dan bertenaga)
-meningkatkan tahap kesihatan kepada lebih baik

So, apa lagi...? jom tempah satu set sekarang!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.



***************************
Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..
*******************************************


Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)