Pages

Search This Blog

Aqiff time berpantang

Assalamualaikum..

As i had promised earlier, nak cerita sikit pasal time berpantang.. (Kalau tak nanti lupa.. Maklumlah, i kan pelupa 😅).

Ok, dah dekat nak bersalin i sempat la beli set lepas bersalin Nona Roguy (NR). Teringin nak try phytonatal yang famous itu. Satu set hari tu beli rm350. Pejam mata je lah bayar.. Nak buat macam mana 😅

Bila baby dah keluar, hari ke3 gitu mula rasa penat / x larat. Agaknya sebab baby malam2 tak tidur. Menangis je kerja dia.. Sampai mati akal. Tak tahu apa yang dia nak.. Dah la en suami n kids lepak di sg buloh (sebab alia dan ariff sekolah).. So memang terkontang kanting kita sorang2 jaga baby newborn yg suka menangis di tgh mlm itu..
 
 
 


Bab aqiff susah tidur berlanjutan sampai kami try berpantang di sg buloh (hari ke 20). Balik je sg buloh, elok je dia tidur nyenyak! Amboi.. So ibu dia dapat la meneruskan hari berpantang n cuti bersalin selama 3 bulan dgn aman 😁

Bila berpantang di sg buloh, ibu dia mana reti masak. So beli lauk berpantang dari Foodzyla. Senang. Tinggal perangat jer. Satu lauk rm19. Minima beli 10 unit. Dan kos delivery rm10. Jadila total rm200 😅 satu lauk bole makan dua atau tiga kali.. Sedapla juga...
 
Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)